Tien series om naar uit te kijken in september | Coming Soon

Het najaar wordt goed ingezet met een mengeling van series die hun laatste seizoenen ingaan, en enkele geanticipeerde nieuwe verhalen die hopelijk een indruk kunnen nalaten. Weeral zien we dat Netflix een grote kwantiteit aan materiaal heeft, met enkel Disney+ dat de streaminggigant kan benaderen. Maar of dit eveneens zorgt voor kwaliteit, in vergelijking met de studio’s het wat rustiger aan doen, zullen we de komende maand nog maar eens te weten komen.

 

10. Dear White People

Het is ondertussen al twee jaar sinds het derde seizoen van de populaire Netflix show, maar uiteindelijk komt de streamingdienst toch met een vierde, maar laatste seizoen. Showrunner Justin Simien keert terug, samen met een grootste deel van de vaste cast, met enkele toevoegingen zoals Queer Eye’s Karamo Brown. Maar anders dan vorige seizoenen wordt dit laatste seizoen van tien afleveringen een compleet musical-seizoen, met waarschijnlijk een mix van covers en originele songs.

Vanaf 22 september te bekijken via Netflix

9. Lucifer

Ook de DC-reeks Lucifer komt dit jaar met haar zesde en laatste seizoen op Netflix om de verhaal af te ronden. Hoewel seizoen vijf origineel het laatste ging worden, besliste de streamingdienst uiteindelijk toch om de reeks een waardig einde te geven met een laatste seizoen van tien afleveringen.

Vanaf 10 september te bekijken via Netflix

8. Scenes from a Marriage

Deze nieuwste vijfdelige miniserie op HBO, geschreven en geregisseerd door Hagai Levi samen met Amy Herzog, is een Engelstalige remake van de gelijknamige, invloedrijke Zweedse miniserie uit 1973 van Ingmar Bergman. Het verhaal verkent de desintegratie van een huwelijk, en was in inspiratie voor vele van de grootste regisseurs en schrijvers van de afgelopen decennia, waaronder recent nog Noah Baumbach's Marriage Story. In deze adaptatie focust het verhaal zich op een hedendaags Amerikaans koppel, met in de hoofdrollen Oscar Isaac en Jessica Chastain.

Vanaf 13 september wekelijks te bekijken via Streamz

7. American Horror Stories

Op het vlak van horrorseries is de grootste speler al jaren de populaire anthologie American Horror Story. Met American Crime Story begon het team achter deze reeks in 2016 aan een uitbreiding van hun formule naar andere types verhalen. Toch blijkt de originele reeks niet genoeg horror te leveren, met nu ook American Horror Stories, een reeks die bestaat uit zeven standalone afleveringen. Ryan Murphy en Brad Falchuk zijn zoals altijd terug als schrijvers en producenten, met heel wat bekende namen uit de franchise die ook hier terug te zien zijn, zoals Matt Bomer, Dylan McDermott, en Billie Lourd.

Vanaf 8 september wekelijks te bekijken via Disney+

6. La Casa de Papel

Hoewel niet-Engelstalige reeksen stilaan succes beginnen te krijgen in de Angelsaksische landen, is geen enkele reeks zo populair als La Casa de Papel, ofwel Money Heist zoals de reeks in het Engels bekend staat. De reeks die draaide rond een ongewone groep overvallers die probeert de meest perfecte overval uit de Spaanse geschiedenis te plegen, is ondertussen al toe aan haar vijfde seizoen, met een zesde en laatste seizoen later dit jaar. De cast van de voorbije seizoenen staat terug paraat voor wat opnieuw een explosief seizoen van Álex Pina succesreeks lijkt te worden.

Vanaf 3 september te bekijken via Netflix

5. Y: The Last Man

Een adaptatie van Brian K. Vaughan en Pia Guerra succesvolle stripboekreeks Y: The Last Man lijkt al jaren in de maak, maar nu komt er toch een reeks naar de Amerikaanse streamingdienst Hulu. Het verhaal is gesitueerd in een post-apocalyptische wereld, waar een mysterieuze cataclysmische gebeurtenis gelijktijdig elk zoogdier met een Y-chromosoom doodde, behalve één man en zijn aapje. De hoofdrollen worden vertolkt door Diane Lane, Ashley Romans, Olivia Thirlby, en Ben Schnetzer. In tegenstelling tot het originele stripboek houdt de reeks van Eliza Clark meer rekening met de verschillen in gender en sekse. Toch is het nog altijd een concept dat heel snel een verkeerde kant kan opgaan, waardoor het wachten is om te zien hoe de serie het verhaal gaat aanpakken.

Vanaf 15 september wekelijks te bekijken via Disney+

4. Sex Education

Het is raar om in te beelden dat Sex Education ooit een onbekende reeks was op Netflix, die onverwachts voor gigantisch veel succes zorgde. Ondertussen zijn we ook bij deze reeks al toegekomen tot het derde seizoen, met een heel aantal cliffhangers die op ons staan te wachten in het komende seizoen. Natuurlijk zien we in deze reeks van schrijfster Laurie Nunn de terugkeer van al onze lievelingspersonages, met de toevoeging van enkele nieuwe zoals Jason Isaacs en Jemima Kirke. Benieuwd of dit derde seizoen ons positief kan verrassen, net als het de voorbije jaren gedaan heeft.

Vanaf 17 september te bekijken via Netflix

3. Midnight Mass

The Haunting of Hill House en The Haunting of Bly Manor waren misschien wel enkele van de beste reeksen die Netflix de voorbije aren heeft uitgebracht, en dat allemaal dankzij regisseur en schrijver Mike Flanagan en de fantastische groep acteurs die hij rond zich heeft weten te verzamelen. Met zijn nieuwste reeks Midnight Mass wijkt Flanagan af van de haunted-house formule om een verhaal te vertellen dat hij al lang in gedachten had. Het verhaal van Midnight Mass draait rond een geïsoleerde eilandgemeenschap die wonderbaarlijke gebeurtenissen en beangstigende voortekenen beleeft na de komst van een charismatische, mysterieuze jonge priester. In de cast zien we ook de terugkeer van verschillende acteurs uit Flanagans vorige reeksen, zoals Kate Siegel, Rahul Kohli, en Henry Thomas.

Vanaf 24 september te bekijken via Netflix

2. Star Wars Visions

Met de filmafdeling van Lucasfilm op een laag pitje sinds The Rise of Skywalker, ligt alle focus op de uitbreiding van het Star wars universum aan de hand van verschillende reeksen. Hoewel de meesten nog altijd vrij dicht bij het bekende blijven, heeft Star Wars Visions een kans om nieuwe verhalen te vertellen. Met verhalen geproduceerd door verschillende Japanse animatiestudio’s keert de franchise terug naar een grote inspiratiebron voor de originele Star Wars films. Elke aflevering van de tiendelige animatiereeks heeft een eigen verhaal met een unieke animatiestijl en genre specifiek voor de schrijvers en animatiestudio. De originele versie wordt natuurlijke gemaakt in het Japans, maar voor de Engelstalige versie heeft Disney al heel wat bekende acteurs kunnen casten, zoals Simu Liu, Henry Golding, Karen Fukuhara, en vele meer.

Vanaf 22 september te bekijken via Disney+

1. Foundation

September mag dan wel een rustige maand zijn voor Apple op het vlak van series, maar met Foundation heeft het toch een heuse kaskraker in de aanbieding. De reeks is een adaptatie van het gelijknamige sci-fi boek van schrijver Isaac Asimov, en vertelt een complexe saga van mensen verspreid over planeten in het heelal die allen onder de heerschappij van het Galactische Rijk leven. Met gigantisch veel geld hebben schrijvers David S. Goyer en Josh Friedman geprobeerd om deze wereld tot leven te brengen, en dat met een fantastische cast bestaande uit acteurs als Jared Harris, Lee Pace, T'Nia Miller, Lou Llobell, en vele meer. Maar met de bekendheid van het bronmateriaal en een groot budget, komen natuurlijk ook hoge verwachtingen. Het is dus nog maar te zien of Foundation deze verwachtingen kan inlossen.

Vanaf 24 september wekelijks te bekijken via Apple TV+

Vorige
Vorige

Tien films om naar uit te kijken in september | Coming Soon

Volgende
Volgende

Na zeven maanden eindelijk terug films in de bioscoop | Coming Soon