No Time To Die in IMAX en het Afrika Film Festival | Nonsense Update

Iedereen is wel eens aan een beetje rust toe, en soms zijn het de omstandigheden die je er toe dwingen om een stap terug te zetten. Enkele problemen met deze website, en het wereldkampioenschap wielrennen op bijna 200 meter van mijn deur, waren mijn redenen om alle recensies en de constante stroom aan nieuwe films en series de voorbije week even aan de kant te laten liggen. Ik denk dat het laatste Star Wars: Visions moet zijn geweest, de anthologie reeks op Disney+ van Japanse animatiestudio’s die je absoluut moet gezien hebben (een korte recensie vindt je overigens hier). Maar zoals ik al eerder zei heb je toch die constante stroom aan materiaal tegenwoordig, en ondanks dat ik vorig weekend vele uren aan een dranghek heb gestaan, kijkende naar schimmen die aan meer dan veertig per uur voorbij vliegen, kon ik het toch niet laten om toch iets te bekijken.

Noem het een zekere fear-of-missing-out, maar de nieuwste horror/thriller-reeks van regisseur en schrijver Mike Flannagan kon ik echter niet laten liggen. Midnight Mass is niet als zijn andere mini-series op Netflix een traag beest dat je uiteindelijk toch te pakken heeft op het einde. Zoals de titel al aangeeft, ligt er een grote focus op geloof, en ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar voor mij kwam daar veel frustratie bij kijken. Die manipulatie en blind geloof is toch iets dat ik nooit zou kunnen begrijpen. Maar met fenomenale performances van Rahul Kohli … is Midnight Mass terug een absolute hit, zelfs voor mensen die niet direct van Horror houden. Ik mag er dan wel geen recensie over geschreven hebben, het is nog altijd zeker de moeite waard.

44XDAZGSXZGGJDF5ZDEH44XIKI.jpg

Een probleem was deze pauze niet echt. Als je naar de releases op bijvoorbeeld Kinepolis keek, was het vrij rustig op woensdag. De grote vis van deze week was echter de Nieuwe James Bond, die omwille een nog altijd vrij onduidelijke reden op donderdag uitkwam deze week. Ik had gelukkig mijn ticket al enkele weken, en had er voor gekozen om nog eens in IMAX te gaan kijken. Het was misschien al van 2019 geleden dat ik nog eens een film in IMAX was gaan kijken, en met de hoge ticketprijs en vervoerskosten om tot daar te geraken zal het zeker geen wekelijkse traditie worden. Waarom ik besloot om voor No Time To Die een uitzondering te maken? Geen idee, maar het was alleszins enorm de moeite waard. No Time To Die was op zich al een fantastische film (lees hier de uitgebreide recensie), maar op zo’n groot scherm voel je alle emoties toch dat beetje meer. In Leuven begon deze week ook het Afrika Film Festival, dat van 1 tot 16 oktober een uitgebreide selectie aan fictie en documentaires aanbied. De opener van dit jaar was La Nuit Des Rois, een prachtig verhaal gesitueerd in een gevangenis van regisseur en schrijver Philippe Lacôte. Met de manier waarop deze laatste twee narratieven perfect weet te balanceren, is het nu al een van de betere films dit jaar (lees hier de uitgebreide recensie). Vanaf 6 oktober is de film ook overal in de bioscoop te bekijken.

ems.ZW1zLXByZC1hc3NldHMvbW92aWVzL2EwZGQ2OTRmLWQ2YjQtNDU4MS1iZjdkLWVkYzI0ZjFiMGU5ZS53ZWJw.jpg

Hoewel het grootste filmnieuws online de voorbije week uiteraard de release van No Time To Die en Venom: Let There Be Carnage was, met deze laatste die bij ons op 13 oktober uitkomt, kwam er toch nog wat ander interessant nieuws naar ons toe. Zo heeft Disney uiteindelijk toch een deal gesloten met Scarlett Johansson na de rechtszaak omwille van de digitale release van Black Widow, en haar een goede 40 miljoen uitbetaald die ze zou verdient hebben mocht de film enkel in de bioscoop gespeeld hebben. Daarnaast weten we ook eindelijk wanneer de verwachte Star Wars reeks The Book of Boba Fett uitkomt op Disney+, specifiek op 29 december. De makers van de Paddington-films zijn op het moment ook aan het werken aan de nieuwe Wonka, met Timothée Chalamet in de hoofdrol. Deze week zijn er nog een deel acteurs toegevoegd aan de cast, met onder andere Rowan Atkinson, Sally Hawkins, en Olivia Colman. Met dit team en de acteurs die ze al hebben aangekondigd, denk ik dat er toch terug enige hoop is op een goed eindresultaat. Ondertussen schijnt Ridley Scott een script te hebben geschreven voor een Gladiator-sequel, en wil hij beginnen filmen zodra zijn huidig project afgerond is. Waarschijnlijk zullen we Russel Crowe terug in zijn legendarische rol zien, maar waar de film effectief over gaat, weet nog niemand. Het enige dat we weten is dat het een knotsgekke film zal zijn, zeker met het einde van Gladiator in gedachte. Daarnaast kregen we ook nog drie trailers deze week: Paul Thomas Anderson’s nieuwste, intrigerende film Licorice Pizza, Disney’s nieuwste animatiemusical Encanto (dat er eigenlijk niet echt anders uitziet dan andere Disneyfilms tegenwoordig), en de knotsgekke arthouse film Wolf van regisseuse Nathalie Biancheri.

Natuurlijk is het ook altijd uitkijken naar wat er de komende week allemaal gaat verschijnen in de bioscopen en online. Na de week met No Time To Die is het de komende week eigenlijk vrij rustig, zonder grote blockbusters. Twee films, Run en Till Death, die recent tijdens de We Love Cinema Days in première gingen in ons land, zijn vanaf 6 oktober te bekijken in de bioscoop. In de kleinere bioscopen ligt de focus dan weer op La Nuit Des Rois, waarvan je de recensie hier kan bekijken, en het aangrijpende Son-Mother. Online is het dan weer uitkijken naar de laatste aflevering van What if …? op Disney+ op woensdag, en de laatste aflevering van het tweede seizoen van Ted Lasso op Apple TV+ op vrijdag. De grote Netflix release van deze week is de horrorfilm There's Someone Inside Your House op 6 oktober. Amazon komt dan weer met haar tweede Blumhouse-dag, met deze keer Madres en The Manor.

Vorige
Vorige

Seizoensfinales van What If …? en Ted Lasso, plus de start van het Film Festival Gent | Nonsense Update

Volgende
Volgende

Tien films om naar uit te kijken in september | Coming Soon