NEWSFLASH 11/04/21 - Al het filmnieuws van de voorbije week

HBO MAX update & een nieuwe Netflix deal

Elke week lijkt er meer informatie vrij te komen over de afschuwelijke situatie rond The Justice League, die Warner Bros. nogmaals in een slecht licht brengt. Nu lijkt dat Joss Whedon ook Gal Gadot’s carrière bedreigde tijdens de reshoots van The Justice League. Een getuige zei zo:

Joss told Gal he’s the writer, she’s going to shut up & say the lines and he can make her look incredibly stupid in this movie.

Ook over de problemen van Cyborg acteur Ray Fischer met Joss Whedon kwamen we deze week meer te weten. Fischer wou zo niet de bekende catchphrase “Booyah” gebruiken, aangezien hij het raar vond dat enkel het zwarte personage een catchphrase gebruikte in de film. Nadat de scene toch gefilmd werd, quote Whedon op een mokkende toon de Hamlet lijn “Speak the speech, I pray you, as I pronounced it to you”. Normaal ging Fischer de rol van Cyborg ook opnieuw vertolken in The Flash, maar dat ging uiteindelijk niet door. Blijkbaar zou zijn opname van twee weken geframed zijn als een cameo, waardoor de studio hem veel minder moest betalen. Joss Whedon is overigens niet de enige wiens wangedrag deze week nog wat meer naar boven kwam drijven. Hollywood-journalist, schrijver en producent Scott Rubin kwam in het nieuws doordat hij in het verleden collega’s zou mishandeld hebben. Zo zou hij onder meer een computer verplettert hebben op de hand van een assistent, iemand van zijn stoel hebben gesmeten om hem dan te ontslaan, en een glazen kom naar een collega hebben gegooid waarna die persoon vervolgens vertrok in een ambulance omwille van een paniekaanval.

The Justice League is echter niet het enige DC-project dat deze week onder vuur kwam. Zo geraakte ook bekend dat Bridgerton-acteur Reyé-Jean Page geweigerd werd voor de rol van Superman’s grootvader in de serie Krypton. Geoff Johns zou zo gezegd hebben dat Superman geen zwarte grootvader kon hebben. Maar zelfs met alle herrie rond haar DC-franchise, blijft Warner Bros. zich natuurlijk ook focussen op de toekomst. Met de gelijktijdige release van haar films op HBO MAX dropte de studio indertijd een bom op filmliefhebbers, maar ook op haar eigen filmmakers. Zo is op het moment nog altijd niet duidelijk of dit ook het geval gaat zijn voor DUNE, hoewel de streamingdienst de film nog altijd mee promoot voor het komende jaar. Tegelijkertijd liet Jason Kilar, de CEO van WarnerMedia, ook weten dat de gelijktijdige release van films op HBO MAX niet zou verlengd worden voor 2022. Films zouden dan terug enkele weken na release pas te zien zijn op HBO MAX. Netflix daarentegen sloot de voorbije week, na de grote Knives Out deal, een licentieovereenkomst met Sony voor 2022. De deal houdt in dat alle grote Sony-films vanaf 2022 exclusief op Netflix zullen worden uitgebracht nadat hun bioscooprelease is afgelopen. De streamingdienst heeft zo onder andere de streamingrechten van de Spider-Man films onder de neus van Disney+ weggekaapt. Na de bekendmaking van de aankoop van de Knives Out sequels door Netflix twee weken geleden, is nu ook bekend geraakt dat zowel Craig als Johnson elk $100 miljoen ontvangen voor het ontwikkelen van de sequels.

Begin filmen

De voorbije week hebben enkele projecten hun productie afgerond, en zijn anderen met filmen begonnen. Zo kwam er een einde aan het filmen voor They Cloned Tyrone van Creed II-schrijver Juel Taylor, met Jamie Foxx, Teyonah Parris, en John Boyega. De film draait rond een reeks griezelige gebeurtenissen die een onwaarschijnlijk trio op het spoor leidt van een overheidscomplot, en heeft tot nu toe nog geen release date. Het derde seizoen van Donald Glover’s Atlanta begon deze week ook met filmen, net als de CW-reeks Powerpuff. Voor deze laatste is ook de rol van Sarra Bellum gecast met actrice Robyn Lively, en anderzijds zien we ook de terugkeer van de originele verteller Tom Kenny. Op vrijdag begon uiteindelijk ook het filmen voor de langverwachte DC-film Black Adam met Dwayne Johnson. Tot de cast werden de dagen voordien ook James Cusati-Moyer en A Million Little Things-acteur Bodhi Sabongui toegevoegd.

The Tomorrow War, de nieuwste actie thriller van The Lego Batman Movie regisseur Chris McKay, krijgt een release datum op Amazon Prime. De film met Chris Prat over toekomstige tijdreizigers die mensen uit het heden rekruteren om deel te nemen aan een oorlog tegen buitenaardse wezens, verschijnt op de streamingdienst op 2 juli. De vierde en laatste film in de Hotel Transylvania-franchise, Transformania, komt dan weer uit op 23 juli in de bioscoop. Netflix gaf dan weer een 2022 releasedatum aan hun nieuwste film met Jason Momoa. Slumberland zal een excentrieke outlaw volgen die een jonge held door een geheime droomwereld leidt. Paramount maakte vrijdag dan weer enkele aanpassingen aan haar releaseagenda. Snake Eyes: G.I. Joe Origins komt nu uit op 23 juli in de bioscopen, met Top Gun Maverick en Mission Impossible 7 die uitgesteld worden naar respectievelijk 19 november 2021 en 27 mei 2022.

Over sommige films die aangekondigd werden de voorbije week, moeten de studio’s misschien eens beter nadenken. Zo is de studio Wonder Street, met de producenten van The Mauritanian, begonnen aan het ontwikkelen van een Peeps Candy film, rond het bekende Amerikaanse snoepgoed . Op hetzelfde moment is Tyler Perry ook bezig aan het produceren van een Madea prequel reeks. Toch zijn er ook enkele goede projecten aangekondigd. Zo komt er, na de release van de Chris Brown-film Spiral, waarschijnlijk ook een tiende Film in de Saw-franchise. Ryan Reynolds en John Krasinski gaan dan weer samen in een film spelen over een man die de denkbeeldige vrienden van mensen kan zien en met ze kan praten, en die degenen moet stoppen die in de vergetelheid geraakt zijn en kwaadaardig worden. De film, die op het moment nog geen titel heeft, staat gepland voor 17 november 2023. Het is ondertussen ook al vijf jaar geleden sinds de laatste Star Trek film te zien was in de bioscoop, met recent voornamelijk een focus op televisiereeksen. Daar komt nu verandering in met Paramount die vrijdag een nieuwe Star Trek-film aankondigde voor 9 juni 2023. Ondertussen krijgt opkomend regisseuse Emma Seligman haar eigen reeks op HBO over het leven van een sugar baby.

Casting

Wel veel nieuws op het vlak van casting de voorbije week. De vijfde Indiana Jones film met Harrison Ford vond haar vrouwelijke hoofdrol met Fleabag-actrice Phoebe Waller-Bridge. Ook Indiana Jones-componist John Williams keert terug om de soundtrack te voorzien voor de nieuwste film. The Crown actrice Olivia Coleman gaat dan weer een van de rollen in Sam Mendes’ nieuwste film Empire of Light vertolken. Het plot is tot nu toe onbekend, maar het verhaal wordt beschreven als een liefdesverhaal dat zich afspeelt in en rond een prachtige, oude bioscoop aan de zuidkust van Engeland in de jaren tachtig. Tom Holland gaat op zijn beurt opnieuw in zee met Apple TV+ voor de tiendelige anthologie reeks The Crowded Room van schrijver Akiva Goldsman. De Spider-Man acteur zal Billy Milligan vertolken, de eerste persoon ooit die werd vrijgesproken van een misdaad vanwege meervoudige persoonlijkheidsstoornis, nu bekend als dissociatieve identiteitsstoornis. In de MCU krijgt de She-Hulk reeks dan weer een nieuw castlid in de vorm van Reneé Elise Goldsberry, bekend van Hamilton en Altered Carbon, in een voor nu onbekende rol.

EyiyAeSU8AEdm3I.jpg

A24 vond dan weer een cast voor de nieuwste film Bodies, Bodies, Bodies van de Nederlandse Instinct-regisseuse en Red Lights-actrice Halina Reijn. The Hate U Give-actrice Amandla Stenberg en Borat Subsequent Moviefilm-revelatie Maria Bakalova zijn al toegevoegd aan de cast, met ook Pete Davidson en Myha’la Herrold die aan het onderhandelen zijn voor een rol in de film. In de reeks Pam & Tommy vervoegt Nick Offerman een cast met onder andere Lily James, Sebastian Stan, en Seth Rogen. Het verhaal draait rond de diefstal van Pam Anderson en Tommy Lee’s sex tape, met Offerman die de rol vertolkt van een grote porno liefhebber die helpt met het verspreiden van de tape. Ook de cast van de nieuwe Asterix & Obelix: L'Empire du Milieu begint te groeien met de casting van voetballer Zlatan Ibrahimovic. Hij vervoegt een bestaande cast van onder meer Vincent Cassel, Marion Cotillard, en de Belgische zangeres Angèle.

Sylvester Stallone zal niet terugkeren als Rocky in Creed III, maar zoals we vorige week al te horen kregen, is hij momenteel bezig aan een prequel-reeks voor het personage. Wie we wel mogen verwachten, is Din Djarin aka Mando in The Book of Bobba Fett. Dat het populaire personage te zien zal zijn in de reeks rond de legendarische bounty hunter, betekent niet dat er geen derde seizoen van zijn eigen reeks komt. Dat seizoen staat nog altijd gepland voor begin volgend jaar. Paul Dano is dan weer gecast als een versie van Steven Spielberg’s vader in diens nieuwe semi-biografische film over zijn leven.

Trailers

Elke week komen er natuurlijk ook trailers uit, met de voorbije week enkele eerste blikken op wat nieuwe film voor de komende maanden. Monster is de 2018 film van regisseur Anthony Mandler gebaseerd op het boek van Walter Dean Myers, met onder meer Jeffrey Wright, Kelvin Harrison Jr., en John David Washington, die vanaf 7 mei op Netflix te zien zal zijn. Those Who Wish Me Dead is dan weer de nieuwste film van Angelina Jolie rond een brandweervrouw die een getuige van moordenaars moet beschermen, en tegelijk vecht tegen een bosbrand. Andrew Garfield schittert dan weer in de eerste trailer voor Mainstream, de nieuwste van Gia Coppola over drie mensen die zichzelf niet proberen te verliezen op het internet. Jupiter’s Legacy is dan weer de eerste adaptatie van een Mark Millar stripboek sinds zijn deal met Netflix. De reeks draait over de confrontatie tussen twee generaties superhelden.

Daarnaast kregen we een tweede blik op enkele langverwachte projecten van de komende maanden, zoals Cruella, Loki, Mortal Kombat, en The Woman in the Window.

 

Updates en recensies zijn zoals altijd elke week te vinden via Cultural Nonsense.be

Vorige
Vorige

NEWSFLASH 18/04/21 - Al het filmnieuws van de voorbije week

Volgende
Volgende

NEWSFLASH #1 - Al het filmnieuws van de voorbije week kort samengevat