NEWSFLASH #1 - Al het filmnieuws van de voorbije week kort samengevat

Projecten krijgen groen licht, anderen worden gecanceld

Met de succesvolle release van Godzilla VS Kong de voorbije week in de VS, heeft regisseur Adam Wingard bij de bazen van Warner Bros. blijkbaar een goede beurt gemaakt. De volgende franchise die Wingard zo van de studio onder handen mag nemen is Thundercats, gebaseerd op de animatiereeks uit de jaren tachtig, en dat waarschijnlijk de volgende film wordt voor de regisseur. Daarentegen snoeide Warner Bros. wel in haar DC-franchise. Zowel de New Gods film van regisseuse en schrijfster Ava DuVernay, als de Aquaman spin-off The Trench van James Wan, werden na een periode van lange development nu definitief gecanceld door de studio. Netflix daarentegen lijkt steeds meer te willen inzetten op grote franchisen en blockbusters om haar filmdepartement aan te vullen. Voorbije week heeft het zo 400 miljoen betaald voor de twee opkomende sequels op Knives Out van Ryan Johnson. De eerste sequel met Ryan Johnson achter de camera en Daniel Craig opnieuw als detective Benoit Blanc begint met filmen in Griekenland op 28 juni.

Tegelijkertijd had Netflix ook goed nieuws voor enkele bestaande franchisen. Zo kondigde de streamingdienst deze week een tweede seizoen aan van de animatiereeks Pacific Rim: The Black, als ook een To All The Boys spin-off reeks rond Lara Jean’s zus Kitty, vertolkt door actrice Anna Cathcart. Minder goed nieuws was er voor The Right Stuff van National Geographic op Disney+, toch wel een fantastische reeks. Er wordt geen tweede seizoen besteld en is dus gecanceld na één seizoen, maar Warner Bros. Television, de studio achter de reeks, geeft de hoop niet op en probeert een nieuwe thuis te vinden voor een mogelijk tweede seizoen. TNT en HBO MAX zijn mogelijke kandidaten, maar de tijd dringt.

Hoewel de Warner Bros. films in de VS nu zowel in de bioscoop als online te bekijken zijn, duwt Disney veel van haar film weg van de bioscoop, en naar een exclusieve online release. Het recentste slachtoffer, de animatiefilm Luca, is al de tweede Pixar-film op rij na Soul die dit lot ondergaat. Het dumpen van Pixar-films op Disney+ schijnt voor een grote demoralisatie binnen de animatiestudio, met veel werknemers die hun werk niet gewaardeerd zien. Ondertussen maakt één van de sterren uit de succesvolle Disney+-reeks Wandavision zijn regiedebuut. Randall Park, die Jimmy Woo vertolkt in Wandavision, zet zich achter een adaptatie van Adrian Tomine’s graphic novel Shortcomings, een komisch drama over een trio van jonge stedelingen uit de Bay Area die door het land trekken op zoek naar de ideale connectie. Een andere film die in de maak is, is een adaptatie van een ongepubliceerde stripboekenreeks uit 2016 van Stan Lee en zijn vaste medewerker Sharad Devarajan. Monkey Master wordt geproduceerd door de legendarische regisseur John Woo, met een mogelijkheid dat hij de film zelf regisseert, en interpreteert losjes de legende van The Monkey King.

Rick and Morty en Black Adam krijgen releasedates

Al sinds de productie en release van Shazam! in 2019 kijken we uit naar de film diens aartsvijand Black Adam, vertolkt door acteur Dwayne Johnson. Origineel zou de film uitkomen op 22 december dit jaar, maar de coronapandemie besliste anders. Deze week werd bekend gemaakt dat de film uiteindelijk zal uitkomen op 29 juli volgend jaar. Een andere geanticipeerde releasedatum is die van het vijfde seizoen van Rick & Morty dat vanaf 20 juni zal uitkomen in de VS, en waarschijnlijk vanaf 21 juni bij ons op Netflix. Ondertussen heeft Adult Swim ook al de eerste trailer uitgegeven om onze honger te stillen tot de release. Verder is ook ook de releasedatum van de nieuwste film van Chappie-regisseur Neill Blomkamp bekend gemaakt. De film Demonic de coronapandemie in het geheim werd opgenomen, en draait rond een jonge vrouw die gruwelijke demonen loslaat op de wereld, komt uit op 20 augustus. Daarnaast werden er ook enkele films lichtjes uitgesteld. De Sony titel Resident Evil: Welcome to Raccoon City wordt enkele maanden uitgesteld van haar originele datum begin september naar 24 november dit jaar. Ook de Sony-film Uncharted met Tom Holland wordt uitgesteld, maar slechts met een week naar 18 februari 2022.

Ondertussen is ook het filmen van enkele geanticipeerde films begonnen. Naast de sequel op Knives Out, is ook het filmen begonnen voor de Borderlands adaptatie van regisseur Eli Roth (Hostel) en schrijvers Craig Mazin (Chernobyl) en Aaron Berg, met Cate Blanchett, Jack Black, en Kevin Hart. Ook Alex Garland, regisseur en schrijver van films als Ex Machina en Innihilation, is begonnen met filmen aan zijn nieuwste film Men. Van een ander project van Craig Mazin raakte ondertussen bekend wanneer en hoelang men gaat filmen. De productie voor The Last of Us reeks bij HBO begint met filmen op 5 juli dit jaar, en heeft normaal pas gedaan met filmen rond 8 juni 2022. Dit betekent dat we de reeks zelf waarschijnlijk in het najaar van 2022 mogen verwachten. Het filmen voor het langverwachte tweede seizoen van The Witcher is deze week na de verwachte coronavertraging wel succesvol afgerond, met een releasedatum ergens eind dit jaar.

De Kenobi-reeks krijgt officiële cast

We hebben er lang op moeten wachten, maar de start van de productie aan de Obi Wan Kenobi Star Wars-reeks is stilaan klaar voor productie. In afwachting van het begin van het filmen, heeft Lucasfilm de main cast deze week al gekend gemaakt. Naast Ewan McGregor zien we de terugkeer van twee andere Star Wars veteranen, met Hayden Christensen als Darth Vader, en Joel Edgerton als Uncle Owen. Daarnaast zien we bekende namen als Marvel’s Eternals acteur Kumail Nanjiani, Game of Thrones actrice Indira Varma, Fast & Furious acteur Sung Kang, of The Queen’s Gambit actrice Moses Ingram. Ook de populaire serie Bridgerton lichtte deze week een tipje van de sluier op voor seizoen 2. Zo werd naast Sex Education actrice Simone Ashley deze week ook acteurs Charithra Chandran en Rupert Young gecast in enkele hoofdrollen. Jammer genoeg werd ook bekend gemaakt dat de Duke of Hastings, Regé-Jean Page, niet terugkomt voor seizoen 2. Bij de CW werden recent de drie hoofdrollen voor de opkomende reeks Powerpuff bekend gemaakt. Voorbije week zijn ook de rollen van Professor Drake Utonium en Mojo Jojo gecast. Scrubs en Clueless acteur Donald Faison zal de rol van de professor vertolken, met Nicholas Podany als Mojo Jojo.

obi-wan-kenobi-cast-4767-1617047315.jpg

Met Minari, Invincible, en een Oscar-nominatie heeft The Walking Dead-acteur Steven Yeun zich dit jaar opgeworpen als één van Hollywoods nieuwste sterren. Nu lijkt hij ook zijn nieuwste project te hebben gevonden in Jordan Peele’s nieuwste horrorfilm, waarmee hij acteurs Daniel Kaluuya en Keke Palmer vervoegt. Een andere acteur die met Hamilton en In The Heights stilaan zijn opkomst aan het maken is, is acteur Anthony Ramos. Met de hoofdrol in de Transformers reboot bij Paramount heeft Ramos ondertussen zijn nieuwe grote franchise-rol gevonden. Met Thor: Love and Thunder bouwt Taika Waititi ondertussen aan een heuse sterrencast. Na rollen voor Christian Bale, Natalie Portman, en de hele Guardians of the Galaxy cast, én cameo’s voor Matt Damon, Sam Neill, en Melissa McCarthy, vervoegen nu ook Jeff Goldblum en Russell Crowe de cast van de Marvel film, waarschijnlijk als kleine cameo’s.

Nieuwe trailers en posters

Deze week zag ook de release van de eerste trailer en poster voor de nieuwste Star Wars animatiereeks The Bad Batch. De reeks draait rond een groep elite en experimentele clones in een steeds veranderende galaxy in de directe nasleep van de Clone Wars. Op 4 mei is een eerste aflevering van 70 minuten te zien op Disney+, met vanaf 7 mei elke week een nieuwe aflevering.

Ook de eerste trailer van de langverwachte Space Jam sequel Space Jam: A New Legacy, met in de hoofdrol LeBron James, en met onder andere Don Cheadle. Tegelijkertijd werd ook Zendaya aangekondigd als de nieuwe stem van Lola Bunny.

Daarnaast zijn er nieuwe trailers voor Black Widow, The Suicide Squad, en Spiral. Deze week kregen we ook de eerste trailers van Wrath of Man, The Night House, en Zola. Netflix bracht ook trailers uit voor enkele van haar grote april-titels, zoals Shadow and Bone.

 

Updates en recensies zijn zoals altijd elke week te vinden via Cultural Nonsense.be

Vorige
Vorige

NEWSFLASH 11/04/21 - Al het filmnieuws van de voorbije week

Volgende
Volgende

COMING SOON - Blockbusters op Netflix, en enkele fantastische series tussenin