NEWSFLASH 18/04/21 - Al het filmnieuws van de voorbije week

De Zaak Alzheimer goes Hollywood

Het eerste filmnieuws van de week is wat droeviger nieuws, met het overlijden van Helen McCrory. De Britse actrice was bekend van haar rollen in Harry Potter als Narcissa Malfoy en in Peaky Blinders als Polly Gray, maar ze was ook fantastisch in series als Penny Dreadful, en op de planken.

Ryan Gosling’s nieuwste film met regisseur Duke Johnson, The Actor, vindt een nieuwe thuis bij productiestudio Neon, de studio achter films als Palm Springs en Ammonite. Ondertussen zijn ook de opnames begonnen voor de Hollywoodremake van De Zaak Alzheimer. Liam Neeson vertolkt de hoofdrol die in de originele film vertolkt werd door Jan Decleir, met onder andere Guy Pearce en Monica Bellucci in de cast. Ook de cast van de nieuwste film van regisseur Yorgos Lanthimos en schrijver Tony McNamara begint vorm te krijgen. Poor Things, een verhaal tijdens de Victoriaanse tijd waar een jonge vrouw terug tot leven wordt gebracht door een excentrieke wetenschapper, voegt Ramy Youssef toe aan een cast met al Emma Stone en Willem Dafoe. Actrice Carey Mulligan, die met haar rol in Promising Young Woman dit jaar kans maakt op een Oscar, vervoegt Adam Sandler in zijn nieuwe film Spaceman voor Netflix

Helen McCrory als Polly Gray in Peaky Blinders

Helen McCrory als Polly Gray in Peaky Blinders

Eighth Grade-actrice Elsie Fisher gaat in zee met regisseur Damon Thomas voor een adaptatie van Grady Hendrix’ bestseller My Best Friend’s Exorcism. Amazon is momenteel aan het onderhandelen om het project in huis te halen. Vijftien jaar na zijn laatste, film Little Children uit 2006, werkt regisseur Todd Field aan een nieuwe langspeler met als titel TAR. Cate Blanchett werd ondertussen al gecast in de hoofdrol. De Franse toneelschrijver Florian Zeller werkt ondertussen al aan een opvolger voor The Father, zijn eerste langspeelfilm die onlangs zes Oscarnominaties in de wacht sleepte. The Son is gebaseerd op Zellers toneelsuk Le fils, dat samen met Le père, waarop The Father is gebaseerd, en La mère een drieluik vormt. Hugh Jackman en Laura Dern gaan de hoofdrollen vertolken in deze nieuwe film. Brad Pitt speelde onlangs een cameo in Sandra Bullock’s nieuwte film The Lost City of D als gunst voor de actrice. Op haar beurt is Bullock nu gecast in Pitt’s nieuwste actiefilm Bullet Train.

Black Panther 2 in Georgia en Nomadland op STAR

Recent werd in de Amerikaanse staat Georgia een wet goedgekeurd die het voor Afro-Amerikanen moeilijker zou maken om te stemmen in verkiezingen. Al snel kwam er dan ook de oproep naar vele filmstudio’s om hun producties ter protest weg te halen uit de staat. Een van de eersten die dit deden waren Will Smith en regisseur Antoine Fuqua die de shoot van hun slavernijdrama Emancipation van Georgia naar Lousiana verplaatsten. Op zijn beurt heeft Black Panther 2 regisseur Ryan Coogler beslist om de productie van de Marvel-sequel in Georgia te houden. Hij wil zijn stem gebruiken om de gevolgen van de verkiezingswet in de verf te zetten, maar tegelijkertijd ook de vele Afro-Amerikanen die in Georgia aan zijn film werken steunen. Bij Marvel wordt het filmen van Sam Raimi’s Doctor Strange in the Multiverse of Madness afgerond in de komende week. De sequel op de eerste Doctor Strange film wordt in maart 2022 in de bioscopen verwacht. Ondertussen bevestigde Alfred Molina op vrijdag zijn rol in Spider-Man: No Way Home. Het verhaal van zijn personage Doc Ock zou direct volgen op waar het eindigde in Spider-Man 2 uit 2004. Er bestaat dus een grote kans dat er ook wat deaging technologie bij te pas gaat komen. Anderzijds keert ook Jon Favreau waarschijnlijk terug in zijn bekende rol als Happy Hogan in Spider-Man: No Way Home. De sequel op Shazam! van Warner Bros. wist met Helen Mirren al een grote actrice vast te leggen als antagonist, maar nu is ook actrice Lucy Liu gecast in de sequel als de antagoniste Kalypso.

Nomadland, de nieuwste film van regisseuse Chloé Zhao, wist dit jaar 6 Oscarnominaties in de wacht te slepen

Nomadland, de nieuwste film van regisseuse Chloé Zhao, wist dit jaar 6 Oscarnominaties in de wacht te slepen

Nomadland, de Searchlight Pictures film van Chloé Zhao die in de VS op Hulu te bekijken is, komt dan toch op 30 april naar ons land via STAR op Disney+. Het is dan ook niet zeker of de film nog een bioscooprelease krijgt bij de opening van de bioscopen in juni. Na de aankondiging van de casting van Phoebe Waller-Bridge langszij Harrison Ford in Indiana Jones 5 vorige week, is nu ook Mads Mikkelsen gecast in de sequel van Disney. Met Mikkelsen’s geschiedenis in Hollywood, is het hoogstwaarschijnlijk dat we met zijn casting een antagonist hebben voor de nieuwste film in de franchise. Na het succes van hun recente samenwerking Barb and Star Go to Vista Del Mar werken Kirsten Wiig en Annie Mumolo aan een film rond de stiefzussen van Cinderella voor Disney. Door de sluiting van de bioscopen zijn weinig van de grote Oscarkandidaten op het moment bij ons te bekijken. Ondertussen dagen de originele schrijvers van Predator, Jim en John Thomas, Disney voor de rechter om de rechten van de franchise terug te krijgen. Een clausule binnen de copyrightwet stelt dat auteurs na 35 jaar het recht hebben om de rechten van hun werk weer op te eisen en die wachttijd zou op 17 april verstreken zijn. Disney heeft ondertussen zelf al een rechtszaak aangespannen tegen de broers.

Borat behind-the-scenes en Lucy Liu in Shazam!

Netflix blijft inzetten op grote franchises met het goedkeuren van een live-action Gundam film. Skull Island-regisseur Jordan Voigt-Roberts werd aangenomen om het project te leiden, ondanks de beschuldigingen van misbruik die rondgingen op Twitter. Actrice Carey Mulligan, die met haar rol in Promising Young Woman dit jaar kans maakt op een Oscar, vervoegt Adam Sandler in zijn nieuwe film Spaceman voor Netflix. De film draait rond een astronaut die zijn leven in stukken ziet vallen, waarna hij zich keert tot een wezen uit het begin der tijden, de enige die hem kan helpen. De voorbije week werd ook aangekondigd dat de immens populaire reeks Bridgerton door de streamingdienst al is goedgekeurd voor een seizoen 3 en 4, en dat zelfs voor de release van het tweede seizoen. Een andere franchise waar we blijkbaar het laatste nog niet van gezien hebben, is Borat. Na de succesvolle tweede film Borat Subsequent Moviefilm, komt Amazon Prime Video met Borat 2: Supplemental Reportings, een meerdelige special vol ongeziene beelden en behind-the-scenes momenten. Amazon Prime Video maakte de voorbije week ook het budget voor het eerste seizoen van haar Lord of The Rings-reeks bekend. Met een kost van $465 miljoen dollar wordt het de duurste reeks ooit, waarmee je je afvraagt of Amazon een deel van dat geld niet kon gebruiken om haar werknemers beter te betalen.

De Amazon Prime Lord of The Rings reeks zal zich afspelen vele jaren voor de gebeurtenissen van de vorige films, en zich onder meer focussen op een jonge Sauron

De Amazon Prime Lord of The Rings reeks zal zich afspelen vele jaren voor de gebeurtenissen van de vorige films, en zich onder meer focussen op een jonge Sauron

De sequel op Shazam! van Warner Bros. wist met Helen Mirren al een grote actrice vast te leggen als antagonist, maar nu is ook actrice Lucy Liu gecast in de sequel als de antagoniste Kalypso. Voor de Aquaman sequel lijkt Game of Thrones-acteur Pilou Asbaek in onderhandelingen voor een tot nog toe onbekende rol. De populaire HBO-reeks Warrior leek het na haar tweede seizoen niet te overleven, maar krijgt dan toch nog een derde seizoen exclusief op de streamingdienst HBO MAX. Terminator: Dark Fate-acteur Garbiel Luna is dan weer gecast in HBO’s The Last of Us adaptatie. Hij zal de rol van Tommy vertolken naar Pedro Pascal’s Joel en Bella Ramsey’s Ellie.

Trailers van de week

De voorbije week zagen we het debuut van de eerste trailer voor de sequel op het succesvolle The Hitman’s Bodyguard met Ryan Reynolds en Samuel L. Jackson. Hitman’s Wife’s Bodyguard ziet de terugkeer van de huurmoordenaar en zijn bodyguard, samen met Salma Hayek’s Kincaid. Disney lanceert dan weer op 28 mei haar Launchpad project met zes kortfilms van opkomende, diverse filmmakers op Disney+. Van Amazon Prime kwam de eerste trailer voor The Underground Railroad, een reeks geproduceerd en geregisseerd door Oscar-winnende regisseur Barry Jenkins. De reeks draait rond een jonge vrouw die een geweldige ontdekking doet in haar poging om weg te breken van slavernij in The South. Verder zijn er ook nog trailers voor de Mexicaanse film Dance of the 41, de Dylan O’Brien thriller Flashback, de intrigerende thriller The Water Man, en een eerste blik op Resident Evil: Infinite Darkness.

Anderzijds zagen we de voorbije week ook nieuwe trailers voor F9 en Army of the Dead.

 

Updates en recensies zijn zoals altijd elke week te vinden via Cultural Nonsense.be

Vorige
Vorige

Academy Awards voorspelling | Deel 1 - Kortfilms en technische categorieën

Volgende
Volgende

NEWSFLASH 11/04/21 - Al het filmnieuws van de voorbije week