COMING SOON - Blockbusters op Netflix, en enkele fantastische series tussenin

High-profile blockbusters bij Netflix

Met een nieuwe maand zonder bioscoop moeten we ons nogmaals keren naar de streamingdiensten voor de grote blockbusters. Grote releases als Coming 2 America en Raya and the Last Dragon zien we deze keer niet in april. Voor de meest high-profile film met de bekendste acteurs moeten we de volgende maand bij Netflix zijn, die deze keer hopelijk wat kwaliteit tussen de kwantiteit heeft. Op 2 april releaset de streamingdienst al Concrete Cowboy, een film met Idris Elba over een groep zwarte, urban cowboys in Noord Philadelphia. In de film moet een jongen zijn pad vinden in deze nieuwe wereld wanneer hij herenigt wordt met zijn vervreemde vader. Een week later op 9 april gaan we dan de komische kant op met de superheldenkomedie Thunder Force van Ben Falcone met Melissa McCarthy en Octavia Spencer. De film ziet twee jeugdvrienden samenkomen om een behandeling voor superkrachten te ontwikkelen in een wereld vol slechteriken. Enkele dagen later, op woensdag 14 april, krijgen we dan de langverwachte release van de Dylan O’Brien actiekomedie Love and Monsters. In een monster-geïnfecteerde wereld komt Joel (Dylan O’Brien) erachter dat zijn vriendin maar 130 kilometer verderop is, waarna hij erop uit trekt op een gevaarlijke tocht, en zijn innerlijke held ontdekt.

Volgende maand krijgen we ook een goede dosis animatie te zien, te beginnen met Arlo The Alligator Boy op 16 april. In de film reist een jonge humanoid alligator naar de grote stad in de hoop om zijn vervreemde vader terug te vinden, en ontmoet onderweg een kleurrijke cast van personages die hem vervoegen op zijn tocht. Op 22 april releaset Netflix dan de film Stowaway van Arctic-regisseur Joe Penna, en met acteurs Anna Kendrick, Daniel Dae Kim, Toni Collette, en Shamier Anderson. Deze sci-fi film volgt een missie naar Mars die verstoord wordt door een verstekeling op het ruimteschip. De tweede animatiefilm van de maand komt er op 30 april met The Mitchells vs. The Machines, de nieuwste van producenten Phil Lord en Christopher Miller die voordien bekend was als Connected. De film ziet een eigenzinnige, disfunctionele familie's road trip verstoord worden wanneer ze zich in het midden van de robot apocalypse bevinden, en plotseling de meest onwaarschijnlijke laatste hoop van de mensheid worden. Zowat de enige grote film buiten Netflix komt volgende maand van Amazon Prime met Tom Clancy’s Without Remorse. Deze blockbuster met Micheal B. Jordan in de hoofdrol ziet Navy Seal John Clark op pad gaan om de moord op zijn vrouw te wreken, maar zich plotseling binnenin een groter complot bevindt.

Series op vrijdag

April ziet veel reeksen die de afgelopen weken begonnen in maart op een vrijdag doorlopen doorheen de weken. Disney+-reeksen als The Falcon and The Winter Soldier en The Mighty Ducks: Game Changers zijn nog de hele maand te bekijken op vrijdag, net als de Amazon Prime-reeks Invincible. Een eerste nieuwe serie krijgen we al op de eerste vrijdag van de maand met Netflix’ The Serpent. Het verhaal, met acteurs Tahar Rahim en Jenna Coleman, is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Charles Sobhraj, een moordenaar, dief, en verleidelijke meester in vermomming in Azië in de jaren zeventig. Op vrijdag 9 april brengt Amazon prime de reeks Them uit. De geladen reeks volgt een zwarte familie die verhuist naar een geheel blanke buurt in Los Angeles waar kwaadaardige krachten, naast de deur en buitenaards, hen dreigen te beschimpen, teisteren en vernietigen. De eerste reeks die afwijkt van het vrijdagpatroon is de HBO-reeks The Nevers, de reeks waar origineel de vergruisde regisseur Joss Whedon aan werkte. De eerste aflevering van de reeks over een bende vrouwen met ongebruikelijke vaardigheden in Victoriaans Londen is vanaf maandag 12 april elke maandag te zien via Streamz.

Woensdag 14 april brengt voor Netflix ook de reeks Dad Stop Embarrissing Me te zien, een familiekomedie met acteur Jamie Foxx waarin een alleenstaande vader en eigenaar van een cosmetica bedrijf het vaderschap onder de knie moet krijgen wanneer zijn eigenzinnige dochter bij hem intrekt. Ook Disney+ heeft nog een nieuwe reeks in de aanbieding volgende maand. In Big Shot wordt een temperamentvolle basketbalcoach ontslagen van zijn universiteitsteam, en moet hij een job aannemen in een elite privéschool voor meisjes. Het uithangbord voor de reeks is zeker John Stamos, bekend als Uncle Jesse van Full House, als de temperamentvolle coach, en heeft haar eerste aflevering op vrijdag 16 april. De tweede HBO-reeks van de maand die we mogen verwelkomen, is The Mare of Easttown. Deze reeks met in de hoofdrol Kate Winslet, en met onder andere Evan Peters en Guy Pearce, is vanaf 19 april elke maandag te bekijken via Streamz. Het verhaal draait rond een detective in een klein stadje in Pennsylvania die een plaatselijke moord onderzoekt, terwijl ze probeert haar leven niet uit elkaar te laten vallen. De grote blockbuster-serie voor Netflix is zeker Shadow and Bone, de adaptatie van de Grishaverse van schrijfster Leigh Bardugo. Deze reeks die op 23 april op de streamingdienst te zien zal zijn, draait rond kaartenmaker Alina Starkov die, wanneer ze een buitengewone kracht ontketent, het lot van haar door-oorlog-verscheurde wereld kan veranderen.

De pareltjes tussenin

De voorgaande titels zijn natuurlijk de grote namen in een maand vol met films en series, maar daarnaast zijn er nog velen die wat onder de radar gaan. Eerst en vooral is de film Madame Claude op 2 april, een remake van de gelijknamige film uit 1977 gebaseerd op schijnbaar waargebeurde feiten. Het vertelt het verhaal van Madame Claude die aan het hoofd staat van een bloeiende handel in prostitutie die haar macht geeft over zowel de Franse politieke als de criminele wereld. Op 7 april is er de Zweedse Netflix-reeks Snabba Cash, waarin de ondernemings- en criminele wereld botsen op de weg naar het snelle geld, en vriendschappen en loyaliteiten onder druk worden gezet. Iets meer als een week later releaset de streamingdienst op 15 april ook de Japanse film Ride or Die. In de film helpt Rei de vrouw waar ze al jaren verliefd op is ontsnappen aan haar gewelddadige echtgenoot. Terwijl ze op de vlucht zijn, vatten hun gevoelens voor elkaar vlam. Ook de kleinere streamingdiensten brengen nog interessante films uit, zoals de horrorfilm Host. Dit verhaal van zes vrienden die een medium inhuren om een seance te houden op Zoom tijdens een lockdown, is op 20 april te zien via Zed vanuit je Zetel.

De volgende dag op 21 april heeft Netflix nog Zero in de aanbieding. De reeks draait rond een verlegen jongen van Afrikaanse afkomst en tweede generatie Italiaan, die een ongelooflijke superkracht heeft, en dankzij zijn kracht, zich zal leren open te stellen voor de wereld en de liefde. Op 29 april is er dan ook nog de animatiereeks Yasuke. Deze Netflix-reeks verteld het verhaal van een Afrikaanse man die in Japan vocht langs machtige feodale heren, en bekend werd als de Black Samurai, in de reeks vertolkt door acteur LaKeith Stanfield. Diezelfde dag brengt Netflix ook de film Things Heard & Seen uit, een film met Amanda Seyfried over een kunstenares die verhuist naar de Hudson-vallei en begint te vermoeden dat haar huwelijk een sinistere duisternis heeft, die de geschiedenis van haar nieuwe thuis evenaart. Op 30 april is via Apple TV+ ook de eerste aflevering van de reeks The Mosquito Coast te zien, een adaptatie van het gelijknamige boek dat in 1986 al eens verfilmd werd. Het verhaal draait rond een idealist die zijn familie meeneemt om te verhuizen naar Zuid-Amerika.

 

Natuurlijk is dit nog maar het puntje van de ijsberg van alles dat er in de komende maand online gaat verschijnen, met veel kleinere films en series op de vele grote en onafhankelijke streamingdiensten.

Updates en recensies zijn zoals altijd elke week te vinden via Cultural Nonsense.be

Vorige
Vorige

NEWSFLASH #1 - Al het filmnieuws van de voorbije week kort samengevat

Volgende
Volgende

Marvel Studio’s in 2021 - De heropstanding na een verloren jaar