Marvel schijnt een licht op Fase 4, met een eerste blik op ETERNALS | Newsflash

Nieuwe titels en releasedata voor Fase 4

Op 3 mei bracht Marvel Studio’s een kleine video uit om de opening van de bioscopen en haar toekomstige films van “fase 4” toe te lichten. Enerzijds kregen we een bevestiging van de titels en releasedata van de komende films: Black Widow op 9 juli, Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings op 3 september, Eternals op 5 november, Spider-Man: No Way Home op 17 december, en Doctor Strange in the Multiverse of Madness op 25 maart 2022, en Thor: Love and Thunder op 6 mei 2022. Van Eternals van Chloé Zhao kregen we ook eindelijk de eerste beelden te zien. Naast deze bevestigingen kregen we ook specifieke titels voor de films waar we tot nu toe het minste over wisten. Op 8 juli 2022 krijgen we zo de Black Panther-sequel Black Panther: Wakanda Forever, een film natuurlijk zonder Black Panther Chadwick Boseman. Op 11 november 2022 komt The Marvels uit, de Captain Marvel-sequel die naast Brie Larson’s Carol Danvers ook gaat focussen op Iman Vellani’s Ms. Marvel en Teyonah Parris’s Monica Rambeau. De voor nu onbekende slechterik wordt vertolkt door actrice Zawe Ashton. Daarna krijgen we de al bekende titels Ant-man and the Wasp: Quantumania op 17 february 2023, en Guardians of the Galaxy Vol. 3 op 5 mei 2023. De video eindigde met de zoveelste teaser voor de opkomende Fantastic 4-film. We zien echter dat er in 2022 en 2023 nog redelijk wat gaten zijn tegenover het schema voor 2021. Het kan dus zijn dat er nog films gaan bijkomen om het schema wat op te vullen. Zo hebben projecten als Blade, Deadpool 3, en Captain America 4 nog geen releasedatum gekregen. Blade zou echter al beginnen filmen in juli 2022, wat een release in 2023 mogelijk maakt.

Het eerstvolgende MCU-project is normaalgezien Loki, dat nu ook een nieuwe releasedatum krijgt. In plaats van in première te gaan op vrijdag 11 juni, komt de show nu uit elke woensdag te beginnen op 9 juni. Dit is waarschijnlijk om de concurrentie niet te moeten aangaan met eigen series op vrijdag, en met de nieuwe films die uitkomen op vrijdag in de VS nu de bioscopen terug meer open gaan. Ondertussen blijft Andrew Garfield in verschillende interviews zijn betrokkenheid in Spider-Man: No Way Home ontkennen. Zijn toon wisselt wel van resolute ontkenning naar een ”never say never” houding. James Gunn kondigde daarentegen aan dat Guardians of the Galaxy Vol. 3 waarschijnlijk zijn laatste film met deze personages gaat worden. Ook Dave Bautista die Drax vertolkt in de MCU, ziet zichzelf de rol niet meer vertolken na de derde film.

Qua regisseurs zijn Marvel en DC op het moment allebei op zoek naar zwarte regisseurs om hun nieuwe films te leiden. DC werkt momenteel aan een nieuwe Superman-film met producent J.J. Abrams en scenarist Ta-Nehisi Coates, en is momenteel op zoek naar een zwarte acteur voor de hoofdrol, en een zwarte regisseur om het project te leiden. Namen die in aanmerking komen zijn onder andere Barry Jenkins (Moonlight), Ryan Coogler (Black Panther), Steven Caple Jr. (Creed II), J.D. Dillard (Sleight), Regina King (One Night in Miami) en Shaka King (Judas and the Black Messiah). Maar met Blade is ook Marvel op zoek naar een zwarte regisseur, waarbij dezelfde namen de ronde doen. Verschillende van de voorgaande namen zouden ook al contact hebben gehad met beide studio’s.

Nieuwe aanwinsten voor Apple TV+ en Amazon Prime Video

Apple TV+ vult ondertussen ook haar eigen … aan met enkele nieuwe films en series. De nieuwe reeks van regisseur en acteur Joseph Gordon Levitt, Mr. Corman, zal uitkomen op 6 augustus op Apple TV+. De reeks geeft een kijk in de dagen en nachten van een openbare onderwijzer in de San Fernando Valley. Ook Tom Hanks’ nieuwste film Finch verschuift, net zoals zijn vorige film Greyhound, naar de streamingdienst. De film volgt de laatste man op aarde die een robot bouwt om ervoor te zorgen dat er voor zijn geliefde hond wordt gezorgd als hij er niet meer is. De Camila Cabello Cinderella-film zal ook niet meer in de bioscopen te zien zijn, maar daartegenover uitkomen op Amazon Prime Video later dit jaar.

Arturo Castro en Joseph Gordon-Levitt in Mr. Corman

Arturo Castro en Joseph Gordon-Levitt in Mr. Corman

Na het succes van Wandavision is Elizabeth Olsen gecast in de mini-serie Love & Death voor HBO MAX. De serie volgt Candy Montgomery die haar vriendin Betty Gore vermoorde met een bijl. Euphoria verliest ondertussen wel acteur Kelvin Harrison Jr. voor haar tweede seizoen omwille van een planning conflict. Bij Netflix werden Henry Golding en Dakota Johnson ondertussen gecast in een adaptatie van het Jane Austen-boek Persuasion. De voorbije week raakte wel bekend dat de streamingdienst de succesvolle Sherlock Holmes-reeks The Irregulars niet vernieuwt voor een tweede seizoen.

Nieuwe projecten voor Olivia Wilde en Chloé Zhao

Actrice en regisseuse Olivia WIlde is nog maar juist klaar met filmen voor haar nieuwste film Don't Worry Darling, maar er geraken ook al details bekend over haar volgende project. Zo werd actrice Thomasin McKenzie (Jojo Rabbit) gecast in Perfect, een biopic die de historische Olympische sprong van Kerri Strug volgt om Amerika's allereerste teamgoud in turnen te behalen. Ondertussen geraakte ook bekend wat het eerste project van Chloé Zhao zal zijn na Eternals. Zo zal de Oscar-winnende regisseuse een nieuwe versie van Dracula schrijven en regisseren voor Universal. De productie voor de Red Sonja-adaptatie gaat ook stilaan vooruit, met de casting van Ant-Man and the Wasp-actrice Hannah John-Kamen in de titel rol van de geregisseerd door Joey Soloway, en geschreven door Tasha Huo. Gareth Edwards’ nieuwste sci-fi film True Love cast dan weer Tenet-acteur John David Washington in de hoofdrol. ook Sam Hargrave vindt met Idris Elba de hoofdrol voor zijn nieuwste film Stay Frosty. De actiethriller volgt een man die, nadat hij op miraculeuze wijze een kogel in het hoofd heeft overleefd, zijn moordenaar moet stoppen, en toch nog voor Kerstmis thuis moet zien te komen. Actrice Florence Pugh is door Una Mujer Fantástica-regisseur Sebastián Lelio gecast in zijn nieuwste film, een adaptatie van Emma Donoghues roman The Wonder. Het verhaal gaat over een Engelse verpleegster die naar een klein, Iers dorpje trekt om een 11-jarig meisje te onderzoeken dat naar verluidt al maanden zonder voedsel overleeft, en een toeristische sensatie is geworden. Stilaan beginnen ook de producties van het door Disney aangekochte 20th Century Studios op gang te komen. Zo is Kaitlyn Dever gecast in Rosaline, een film geregisseerd door Karen Maine over het verhaal van Romeo en Julia verteld vanuit het perspectief van Juliet's nicht Rosaline.

Na haar Oscar-winnende film Nomadland en de Marvel-film Eternals, werkt regisseuse Chloé Zhao aan een nieuwe Dracula-adaptatie

Na haar Oscar-winnende film Nomadland en de Marvel-film Eternals, werkt regisseuse Chloé Zhao aan een nieuwe Dracula-adaptatie

Paramount zal tegen het einde van 2021 een nieuwe Paranormal Activity-film uitbrengen op haar eigen streamingdienst. De studio kondigde ook aan dat het in 2022 van plan is om minstens één originele film per week uit te brengen op haar streamingdienst. Aangezien deze streamingdienst natuurlijk niet beschikbaar is bij ons, is het nog te zien waar en wanneer deze films bij ons te zien zullen zijn. Ondertussen heeft Cinemark, de op twee na grootste Amerikaanse bioscoopketen, nieuwe deals gesloten met Warner, Disney Paramount, en Sony die de tijd tussen bioscoop- en streamingrelease waarschijnlijk zullen inkorten. Het zelfde was al het geval met Universal na een deal in november 2020. Paramount kondigde echter al een dat haar films in de VS 45 dagen na de bioscooprelease op haar streamingplatform Paramount+ te zien zullen zijn.

Trailers van de week

Paramount bracht voorbije week de laatste trailer uit voor A Quiet Place Part II, de langverwachte sequel die in de VS op 28 mei in de bioscopen verschijnt. Bij ons is de film in de bioscoop te vinden van zodra de zalen terug openen in juni. Met Benedetta krijgen we ook de eerste trailer voor de nieuwste film van de Nederlandse regisseur Paul Verhoeven, bekend van RoboCop en Total Recall. De film over de relatie tussen twee nonnen in de 17de eeuw gaat in juli in première op het filmfestival van Cannes. Daarnaast kwam Netflix met trailers voor enkele opkomende films en series zoals de limited series Halston met Ewan McGregor over de bekende modeontwerper, en de thiller Awake met actreurs Gina Rodriguez en Shamier Anderson.

 
Vorige
Vorige

Adil El Arbi en Bilall Fallah regisseren Batgirl, en zoveel meer | Newsflash

Volgende
Volgende

HBO MAX op Streamz en een hele boel releasedatums voor Netflix | Newsflash