HBO MAX op Streamz en een hele boel releasedatums voor Netflix | Newsflash

Engelstalige remake van Another Round en Cannes premières

Met de annulering van vele grote filmfestivals vorig jaar, is het uitkijken naar welke films dit jaar te zien zullen zijn op enkele van de grootste podia in de industrie. Twee films zijn op het moment aan het onderhandelen om hun debuut te maken dit jaar in Cannes. Enerzijds is er Soggy Bottom, de nieuwe Paul Thomas Anderson met Bradley Cooper, Cooper Hoffman, Alana Haim en Benny Safdie. De tweede is The Card Counter van Raging Bull-schrijver Paul Schrader, met Oscar Isaac and Willem Dafoe. De succes van Thomas Vinterberg’s Druk, aka Another Round, zorgt al voor interesse in een Engelstalige remake. Leonardo DiCapiro zou interesse hebben om de film te produceren, én om de hoofdrol te vertolken die in het origineel gespeeld werd door Mads Mikkelsen. Ondanks de kritiek op deze remake stelde Vinterberg dat het origineel slechts een startpunt is, en dat er naast het verschil in taal, ook een groot verschil in cultuur is. Ondertussen is ook de nieuwste film van Oscarwinnares Frances McDormand bekend. De actrice gaat de rol van Lady Macbeth vertolken naast Denzel Washington in Joel Coen’s nieuwste zwart-wit thriller The Tragedy of Macbeth.

Het duo achter de Oscargenomineerde film The Big Sick, Emily V. Gordon en Kumail Nanjiani, gaan voor hun nieuwste film The Doubtful Guest samenwerken met Andy en Barbara Muschietti. De adaptatie van het boek van Edward Gorey wordt geschreven door het The Big Sick duo, met Andy Muschietti (IT, The Flash) als regisseur en Kumail Nanjiani in de hoofdrol. Andy and Barbara Muschietti zullen de film produceren, met Gordon and Nanjiani als executive producers. We hebben ook het laatste nog niet gezien van regisseur, schrijver, en acteur David Cronenberg, die ondertussen bezig is aan zijn nieuwste langspeelfilm voor Neon. Crimes of the Future wordt een sci-fi thriller met in de cast onder andere Viggo Mortensen, Kristen Stewart en Léa Seydoux. Ondertussen heeft men ook de vrouwelijke hoofdrol langszij Anthony Ramos voor de nieuwe Transformers film gevonden. Deze rol zal vertolkt worden door Dominique Fishback, wiens film Judas and the Black Messiah recent nog genomineerd was voor verschillende Oscars. Een andere casting is deze van Selena Gomez in de door Drake geproduceerde film Spiral. Het project van regisseuse Petra Collins is een psychologische thriller die een voormalige social media influencer volgt wiens verslaving aan social media ervoor zorgt dat haar lichaam letterlijk uit elkaar valt.

HBO MAX vanaf mei op Streamz

Streamz, en Yelo Play, daarvoor is al langer de Belgische thuis voor de films en series van HBO, maar vanaf volgende maand komt ook het materiaal van haar streamingdienst HBO MAX naar het Belgische platform. Met Zack Snyder’s Justice League, Locked Down, Raised by Wolves, en The Flight Attendant komen op 10 mei de eerste films en series naar de streamingdienst. De weken en maanden daarna komen verschillende nieuwe en oude films en series uit, zoals bijvoorbeeld Genera+ion en de Gossip Girl reboot. Bij HBO zelf is ondertussen de productie en filmen begonnen voor de Game of Thrones-prequel House of the Dragon. De reeks die ergens volgend jaar op onze schermen zal verschijnen, vertelt het verhaal van het huis Targaryen 300 jaar voor de gebeurtenissen van Game of Thrones. Showrunners voor de show zijn Miguel Sapochnik en Ryan J. Condal, gebaseerd op het originele verhaal van George R.R. Martin, met in de cast onder andere Matt Shith, Emma D’Arcy, en Olivia Cooke. Na het succes van Godzilla Vs Kong is er al een nieuwe film in het MonsterVerse in de maak met regisseur Adam Wingard. Een mogelijke titel voor de nieuwe film die rondzweeft is Son of Kong. HBO MAX castte voorbije week ook Riverdale-acteur Cole Sprouse langszij Lana Condor in Moonshot, een film exclusief voor de streamingdienst. De film volgt 2 universiteits-studenten die stiekem aan boord gaan van een spaceshuttle naar Mars, dat gekoloniseerd is door het beste wat de mensheid te bieden heeft.

Taika Waititi zal voor HBO MAX de pilot-aflevering regisseren en de rol van Blackbeard vertolken in de reeks Our Flag Means Death. De serie volgt Stede Bonnet, een verwende aristocraat die zijn bevoorrechte leven opgeeft om piraat te worden. Bij de DC kant van HBO-eigenaar Warner Bros. werd acteur Vincent Kartheiser gecast in de rol van Dr. Jonathan Crane, aka Scarecrow, in het derde seizoen van Titans, de show die bij ons te bekijken is op Netflix. Op HBO MAX begint de Green Lantern-reeks stilaan vorm te krijgen met de casting van American Horror Story-acteur Finn Wittrock in de rol van Green Lantern Guy Gardner. Ondanks dat de Black Adam-film ondertussen al een paar weken aan het filmen is, blijven er nog altijd acteurs gecast worden. Young Rock-acteur Uli Latukefu, die in de reeks een jongere versie van Black Adam-acteur Dwayne Johnson vertolkt, is zo gecast in een onbekende rol in de nieuwste DC-film. Ondertussen wordt er ook hard gewerkt aan de toekomst van de franchise, met een draft voor een Static Shock film goed onderweg volgens producent Michael B. Jordan.

Zomer releasedatums voor Netflix

Met de “strijd” tussen streamingdiensten proberen de platformen altijd wel iets te vinden dat ze uniek maakt. Deze week kondigde Netflix aan dat het een shuffle-modus gaat toevoegen aan haar platform. Zo zal er een film of serie gekozen worden dat het algoritme denk dat je leuk gaat vinden, gebaseerd op je voorgaande activiteit. Belangrijker de voorbije week was misschien wel de aankondiging van verschillende film, series, en releasedata voor de komende maanden. De animatiefilm Wish Dragon verschijnt op 11 juni op de streamingdienst, met in de cast onder andere John Cho, Constance Wu, en Jimmy Wong. Op 30 juni komt dan de animatiefilm America: The Motion Picture uit met Channing Tatum als George Washington, en onder andere Andy Samberg, Simon Pegg, Jason Mantzoukas, en Olivia Munn in de cast. Jason Momoa en Isabela Merced zijn dan weer te zien in Sweet Girl op 20 augustus. De actiethriller volgt een echtgenoot die zweert om gerechtigheid te brengen aan de mensen die verantwoordelijk zijn voor de dood van zijn vrouw, terwijl hij zijn dochter beschermt. Op 27 augustus komt de streamingdienst dan weer met de gender-swapped remake He’s All That, met in de hoofdrollen Addison Rae en Tanner Buchanan. Ook de nieuwste film met Tenet-acteur John David Washington zal deze zomer op Netflix te zien zijn. Beckett, een verhaal over een echtpaar op vakantie dat in de val loopt van een gewelddadige samenzwering, komt uit in augustus. Doorheen de zomermaanden verschijnt ook de de live-action adaptatie van de R.L. Stine's Fear Street trilogie op Netflix. Met in de hoofdrollen Sadie Sink, Benjamin Flores Jr, Emily Rudd en Gillian Jacobs, zal de trilogie van horrorfilms tijdens de zomer uitgebracht worden.

Tegelijkertijd kondigde Netflix ook enkele nieuwe projecten aan. Zo komt de Sony animatiemusical Vivo, met onder andere Lin-Manuel Miranda, Gloria Estefan, en Zoe Saldana, deze zomer naar Netflix. Daarnaast heeft de streamingdienst ook de film Gunpowder Milkshake aangekocht voor een 2021 release. De film met Karen Gillan. Lena Headey, Angela Bassett, en Michelle Yeoh focust op 3 generaties vrouwelijke huurmoordenaars die vechten om een eind te maken aan een vicieuze cirkel van geweld die hun levens achtervolgt. In de zomer brengt Netflix ook de special uit van Promising Young Woman-acteur Bo Burnham die hij tijdens de lockdown helemaal alleen filmde bij hem thuis. Qua casting raakte ook bekend dat Lovecraft Country- en Birds of Prey-actrice Jurnee Smollett Allison Janney vervoegt in de Netflix-film Lou, een verhaal over een taaie bejaarde vrouw die op een afgelegen eiland woont, en door een buurvrouw wordt gerekruteerd om haar te helpen haar ontvoerde dochter terug te vinden. Ook werd To all the Boys-acteur Noah Centineo gecast in een tot nu toe titelloos spionage-drama voor de streamingdienst. Tegelijkertijd raakte ook bekend dat de acteur net langer de rol van He-Man gaat vertolken in de live-action Masters of the Universe film.

Een schrijfster voor Ironheart, en een live action Silk-reeks

De Disney-machine valt nooit stil, met ook deze week een hele hoop nieuws voor haar verschillende studio’s. Zo kregen we deze week wat meer informatie over de opkomende Ironheart-reeks van Marvel Studio’s op Disney+. De reeks zal 6 afleveringen bevatten, en geschreven worden door Snowpiercer-schrijfster Shinaka Hodge. De hoofdrol van Riri Williams werd een tijd geleden al gecast met actrice Dominique Thorne. Actuer J.B. Smoove bevestigde anderzijds ook zijn terugkeer als Mr. Dell in Spider-Man: No Way Home. Naast de casting van Olivia Coleman en Emilia Clarke, is nu ook acteur Killian Scott in onderhandelingen om de cast van de Marvel Studio’s Disney+-reeks Secret Invasion te vervoegen. Bij Disney+ komt ook de productie voor de Percy Jackson-reeks stilaan op gang. Een open casting is begonnen om een acteur te vinden voor de titelrol van Percy Jackson, en met Black Sails co-creator Jonathan Steinberg heeft de reeks een schrijver en executive producer gevonden. Steinberg zal de pilot-aflevering schrijven samen met Percy Jackson-schrijver Rock Riordan. Bij de Star Wars kant van Disney heeft acteur Matt Lanter bevestigd dat hij zijn terugkeer zal maken als de animatie-stem van Anakin Skywalker in een toekomstig project. Het is nog niet geweten of dit The Bad Batch zal zijn, of een tot nu toe onbekend project.

Ook de casting voor de Disney-sequel Disenchanted komt op gang met de casting van actrices Maya Rudolph, Yvette Nicole Brown, en Jayma Mays als de slechterikken. Sony is dan weer nog altijd bezig om haar eigen Spider-Man gerelateerd universum uit te breiden. Zo is het bezig aan een live action Silk-reeks die in laat augustus zou moeten beginnen filmen. Ondertussen heeft de reeks ook al een thuis gevonden met Amazon Prime Video, en jammer genoeg niet Spider-Man’s thuis Disney+. Morbius, met in de hoofdrol Jared Leto, wordt dan weer met een week uitgesteld naar 28 januari 2022. Op haar beurt kondigde Amazon Prime Video aan dat er na het grote succes een tweede en derde seizoen zal komen van Invincible. Een specifieke datum voor de release van het tweede seizoen is nog niet bekend. De televisiezender Fox is dan weer bezig met een geanimeerde sequel-reeks op The Flintstones. De series speelt zich af twintig jaars na de gebeurtenissen van de originele series, met Elizabeth Banks die de stem ven een volwassen Pebbles Fintstone zal inspreken.

Trailers van de week

De voorbije week kwamen er natuurlijk ook trailers uit voor enkele opkomende projecten. Rick and Morty en Luca gaven ons allebei een nieuwe kijk op hun toekomstige releases. HBO kwam dan weer met de eerste trailer voor Oslo, een historische dramafilm dat vanaf 30 mei bij ons op Steamz te zien is. Anderzijds kregen we een eerste teaser voor de release van Chris Pratt’s nieuwste film The Tomorrow War bij Amazon Prime Video. Netflix gaf ons dan waar trailers voor nieuwe projecten Blue Miracle, met een release op 27 mei, en Sweet Tooth, een DC adaptatie die vanaf 4 juni op de streamingdienst te zien is. Daarnaast krijgen we ook een eerste kijk op nieuwe seizoenen van Castlevania en Lucifer, en ook op de Trollhunters cross-over film Rise of the Titans.

Vorige
Vorige

Marvel schijnt een licht op Fase 4, met een eerste blik op ETERNALS | Newsflash

Volgende
Volgende

Geen MCU deze maand, maar wel een diverse lading online films en series - Coming Soon