Adil El Arbi en Bilall Fallah regisseren Batgirl, en zoveel meer | Newsflash

De Belgen doen het tegenwoordig opvallend goed in Hollywood, en misschien het beste voorbeeld van het moment is het regisseursduo van Adil El Arbi en Bilall Fallah. Met Bad Boys for Life ontploften ze in 2020 op het Amerikaanse toneel, en met enkele afleveringen van Ms. Marvel werken ze ook al voor de grootste studio in de industrie. Ook de toekomst ziet er rooskleurig uit met Beverly Hills Cop 4, en vanaf deze week ook een Batgirl film voor Warner Bros. en HBO MAX. Het verhaal voor de film wordt geschreven door Christina Hodson, bekend van Bumblebee en Birds of Prey. Ondertussen is ook de tweede langspeelfilm Hazard van Welp-regisseur Jonas Govaerts bekend gemaakt. De hoofdrol wordt vertolkt door Dimitri ‘Vegas’ Thivaios, en draait rond Noah die een schijnbaar eenvoudige klus als chauffeur krijgt aangeboden, maar die echter al gauw ontaardt in een onwaarschijnlijke en zenuwslopende race door Antwerpen. De film speelt zich ook compleet af in de auto, met de camera die het voertuig nooit verlaat.

h4zard.jpg

Nu de Star Wars-films achter hem liggen en zijn naam bekendheid hebben gegeven, lijkt acteur John Boyega zich te focussen op een diverse toekomst. Toch gaat hij nog een sterug naar de film waar het voor hem allemaal begon, met een sequel op de 2011 film Attack the Block. Naast Boyega keert ook regisseur en schrijver Joe Cornish terug voor het vervolg. The Kissing Booth- en Euphoria-acteur Jacob Elordi is dan weer gecast in de film Parallel van studio Legendary. De film die zich afspeelt in een wereld waar 'parallelle' versies van onze werkelijkheid toegankelijk zijn maar het bezoeken ervan is illegaal, werd geschreven door The Punisher-schrijver Steve Lightfoot, en geregisseerd door Tom Green. En met alle biografische films van artiesten de voorbije jaren is het niet verrassend dat er nu ook een biografische film over Cher in de maak is. Het script wordt geschreven door schrijver Eric Roth, bekend van Forrest Gump, The Curious Case of Benjamin Button, en A Star Is Born. Naast John Boyega schudt ook Henry Cavill zijn verleden stilaan van zich af, met enkele interessante rollen. Naast zijn succes in The Witcher is Cavill nu ook in onderhandelingen om de hoofdrol te vertolken in Chad Stahelski’s Highlander reboot. Marvel acteur Mark Ruffalo werd dan weer gecast langs Emma Stone in Poor Things, de nieuwste film van Yorgos Lanthimos. Het verhaal volgt een wetenschapper die een vrouw weer tot leven wekt met behulp van de hersenen van een zuigeling.

Warner Media fuseert met Discovery

Bij Warner Bros. lijkt er tegenwoordig altijd wel iets gaande. Zo gaat Warner Media fuseren met Discovery, met als resultaat een apart, alleenstaand bedrijf. Voor nu komen er geen aanpassingen die ons als consument gaan beïnvloeden, al kunnen er in de toekomst wel aanpassingen komen, onder andere aan de betreffende streamingdiensten. Waarschijnlijk zien we in de toekomst wel een kapitaalinjectie voor meer origineel materiaal voor bijvoorbeeld HBO MAX. De fusie tussen Warner Media en Discovery is niet de enige verschuiving die gaande is in Hollywood, met ook Amazon dat aan het overwegen is om de MGM, de studio achter de James Bond-franchise, over te nemen. Mocht deze deal doorgaan, bestaat er een kans dat de nieuwste Bond-film No Time To Die misschien niet in de bioscoop te zien zal zijn, maar wel een exclusieve release op Amazon’s streamingdienst kan krijgen. De kans hierop is echter klein, met de winsten die toch geboekt kunnen worden met een bioscooprelease van een grote film als dit. Warner blijft echter werken aan de toekomst, met verschillende reeksen voor HBO MAX die vorm beginnen te krijgen. Zo is Sara Ramírez gecast in de Sex and the City revival And Just Like That, en zij zullen een non-binary, queer, stand-up comedian spelen die een podcast host waarop Carrie Bradshaw regelmatig te zien is. Bij Amazon verhuist de adaptatie van de musical Everybody’s Talking About Jamie dan weer naar Amazon Prime Video voor een exclusieve online release op 17 september dit jaar.

E1wcQhhXMAMmOFl.jpg

Ondertussen blijft de studio ook werken aan de toekomst van de DC franchise, met naast de nieuwe Batgirl-film onder andere de Aquaman-sequel. Jason Omoa bevestigt dat filmen voor de sequel begint in juli, maar ook dat de acteur meeschreef aan de eerste bewerking van het script. De film heeft op het moment nog altijd een releasedatum in december volgend jaar. Maar naast de live-action DC-films blijft Warner ook inzetten op animatie. Zo is voor HBO MAX de reeks Batman: Caped Crusader in de maak. De reeks wordt ontwikkeld door Bruce Timm, Matt Reeves, en JJ Abrams, en wordt beschreven als een heruitvinding van de Batman mythologie. Eveneens naar HBO MAX komt My Adventures With Superman, een animatiereeks volgt Clark Kent terwijl hij zijn Superman-identiteit opbouwt, en samenwerkt met Lois en Jimmy terwijl zij hun professionele carrières navigeren. De stem van Superman zal verzorgt worden door The Boys-acteur Jack Quaid. En daarnaast is er ook nog een geanimeerde Injustice film in de maak voor de streamingdienst, gebaseerd op de gelijknamige DC-videogame. Na de casting van Finn Witrock als Guy Gardner in de Green Lantern-reeks voor HBO MAX, is nu ook acteur Jeremy Irvine in onderhandelingen voor de rol van originele Green Lantern Alan Scott. Ook acteur Dwayne Johnson blijft wat hangen bij DC, waarbij hij deze keer zijn stem verleent aan Krypto the Super-Dog in DC League of Super-Pets. De film zal in mei 2022 in de bioscopen te zien zijn.

Nog meer nieuwe namen voor de Knives Out sequel

Kubo and the Two Strings- en Bumblebee-regisseur Travis Knight gaat voor Netflix de vampier-actiethriller Uprising regisseren. Gesitueerd nadat een virusuitbraak mensen verandert in vampiers, volgt de film een CIA-agent die een groeiende opstand ontdekt die de mensheid dreigt uit te roeien. Na de casting van Dave Bautista, Edward Norton, Janelle Monáe, en Kathryn Hahn werden de voorbije week met Leslie Odom Jr. en Kate Hudson nog twee grote namen toegevoegd aan de cast van de Knives Out sequel. Het plot voor de film is nog onbekend, maar net zoals bij de eerste film, wordt de cast goed opgevuld met bekende namen. Ook de casting voor de live-action Wednesday Adams reeks Wednesday van regisseur Tim Burton komt op gang, met Yes Day-actrice Jenna Ortega als het titelpersonage. Netflix zal ook het eerste tv-project van Arnold Schwarzenegger uitbrengen met een voorlopig titelloze reeks over een vader en dochter die ontdekken dat ze allebei CIA-agenten zijn en moeten samenwerken. De achtdelige reeks is is Schwarzenegger’s eerste hoofdrol in een tv-reeks, en wordt beschreven als een mengeling van spionage, actie en humor. Adult Swim werkt na het succes van Rick & Morty dan weer aan een spin-off miniserie The Vindicators, die bij ons waarschijnlijk ook via Netflix te zien zal zijn.

E1wMDUWXEAIBXSq.jpg

Disney maakte ondertussen bekend dat Hocus Pocus 2 in de maak is voor een release op Disney+ in het najaar van 2022. De originele cast met Sarah Jessica Parker, Kathy Najimy, en Betty Midler maken hun terugkeer, met als Anne Fletcher als regisseuse en Jen D'Angelo als schrijfster. Met de aankoop van Fox door Disney betekent het ook dat de studio ook franchises zoals Predator in handen heeft, die het natuurlijk graag nieuw leven in wil blazen. De nieuwste film van regisseur Dan Trachtenberg begint binnenkort met filmen, en heeft met actrice Amber Midthunder nu ook haar hoofdrol gecast. Bij de Star Wars kant lijkt de Rangers of the New Republic-reeks die origineel Gina Carano zou bevatten, niet meer in actieve productie te zijn. Hoogstwaarschijnlijk heeft het ontslag van Carano na haar vele vuile uitspraken hier iets mee te maken.

Trailers van de week

Onder de trailers van de voorbije week zien we een eerste kijk op vier bioscoopfilms voor de komende maanden. De vierde Hotel Transylvania film komt uit op 21 juli, de G.I. Joe spin-off Snake Eyes op 18 augustus, de Aretha Franklin biopic Respect op 11 augustus, en de musical-adaptatie Dear Evan Hansen met Ben Platt op 22 september.

Van Disney+ kregen we trailers voor The Mysterious Benedict Society, een achtdelige reeks over een groep weeskinderen op een gevaarlijke missie die vanaf 25 juni te zien is, en een sneak peek van Monsters at Work, de Monsters Inc. spin-off die vanaf 2 juli op Disney+ te zien is. Anderzijds bracht Hulu trailers voor de reeks Only Murders in the Builing en het tweede seizoen van Love, Victor, die vanaf 31 augustus en 11 juni respectievelijk op de streamingdienst te zien zijn. Bij ons zullen deze reeksen hoogstwaarschijnlijk via STAR op Disney+ te zien zijn.

Netflix gaf ons dan weer een langere kijk op de DC-reeks Sweet Tooth die vanaf 4 juni op de streamingdienst te zien is, en een eerste kijk op de film-trilogie Fear Street die doorheen juli releaset zullen worden. Van HBO MAX kregen we dan weer de trailer voor de Friends reunie en de nieuwe Steven Soderbergh film No Sudden Move. Jammer genoeg zal enkel deze tweede via Streamz te zien zijn bij release.

 
Vorige
Vorige

Na zeven maanden eindelijk terug films in de bioscoop | Coming Soon

Volgende
Volgende

Marvel schijnt een licht op Fase 4, met een eerste blik op ETERNALS | Newsflash