Coming Soon - MAART

TOCH NOG ENKELE BLOCKBUSTERS

Het lijkt dat in ons land de cinema’s nog wat langer gesloten zullen blijven, en dat betekent dat vele grote Hollywoodfilms nog even op zich zullen moeten laten wachten. Maar daardoor moeten we niet op onze honger blijven zitten. In de eerste week lanceert Disney op haar streamingdienst Disney+ op 3 maart al de film Raya and The Last Dragon voor een extra premium aankoopprijs van €21,99. Het is de eerste animatiefilm van de Walt Disney Animation Studio’s sinds Frozen II in 2019, en draait rond de krijgster Raya die op zoek gaat naar de laatste draak om haar wereld te redden. Diezelfde dag is via Amazon Prime ook de langverwachte sequel Coming 2 America te zien. Drieëndertig jaar na het origineel zijn Eddie Murphy en co opnieuw te zien als de Afrikaanse koning en zijn gezelschap waarin ze deze keer naar Amerika trekken om een relatie op te bouwen met zijn zoon. Voor een iets zwaardere, en dramatische film, moeten we op 12 maart bij Apple TV+ zijn. Van Joe en Anthony Russo, de regisseur van Infinity War en Endgame, komt er Cherry, een drama rond een ex-militair met post-traumatic stress disorder, met in de hoofdrol Spider-Man acteur Tom Holland.

In ons land mag alles dan wel stil liggen, in de VS zijn er nog altijd bioscopen op, en dus worden er nog altijd nieuwe films uitgebracht. Met opnieuw Tom Holland in de hoofdrol, samen met Star Wars-actrice Daisy Ridley, komt Lionsgate in de eerste week met de sci-fi film Chaos Walking, over een dystopische toekomst waar iedereen elkaar gedachten kan horen. Met de beslissing van Warner Bros. om al haar films tegelijkertijd op HBO MAX uit te brengen, brengen ook zij een enkele films uit die pas later bij ons te zien zullen zijn. Op 12 maart komt er The Many Saints of Newark, een prequel op The Sopranos rond een jonge Tony Soprano. Twee weken later krijgt men dan de clash tussen titanen in Godzilla VS Kong, waarin Godzilla en King Kong het tegen elkaar opnemen. Iets speciaals komt er echter op 18 maart met de langverwachte release van de Justice League: Snyder Cut. Na veel heen en weer de voorbije jaren krijgt de regisseur van onder andere Man of Steel en Batman V Superman de kans om zijn originele visie aan de wereld te tonen na het monster dat Josh Whedon’s versie was.

SUPERHELDEN EN ANIMATIE

Na bijna twee maanden van spanning, verbazing, en enthousiasme is op 5 maart de laatste aflevering van Wandavision te zien, de eerste reeks in de MCU op Disney+. Lang gaan we echter niet moeten wachten op meer Marvel, want slechts twee weken later komt Marvel Studio’s op Disney+ met de eerste aflevering van The Falcon and The Winter Soldier. De wekelijkse, zesdelige reeks speelt zich net als Wandavision af na de gebeurtenissen van Endgame, en volgt de Captain America personages Sam Wilson en Bucky Barnes terwijl de samenwerken in een globaal avontuur dat hun vaardigheden en geduld test. Qua superhelden moeten we deze maand niet enkel bij Marvel zijn. Op 26 maart lanceert Amazon Prime een geanimeerde adaptatie van de stripboek-reeks Invincible, met in de hoofdrollen onder andere Steven Yeun, J.K. Simmons, en Zazie Beetz. Gebaseerd op het Skybound/Image stripboek, volgt de reeks een tiener wiens vader de sterkste superheld ter wereld is, en plotseling zelf ook superkrachten begint te ontwikkelen. Een andere stripboekreeks waarvan het tweede seizoen in maart nog altijd te zien is op Netflix, is Snowpiercer. Met de finale op 29 maart, blijven de spanningen groeien tussen de troepen van Andre Layton en deze van Mr. WIlford.

Naast de verschillende superhelden en stripboek adaptaties, verschijnen er nog twee actierijke animatiereeksen op Netflix. De eerste is een spin-off van de populaire franchise van Pacific Rim. In de reeks met de naam Pacific Rim: The Black ligt de focus op een broer en zus die op zoek zijn naar hun ouders in een regio verwoest door de Kaiju met de hulp van een verlaten Jaeger. Met deze reeks probeert Netflix de profiteren van de populariteit van de film van Guillermo Del Toro, en zo een eigen universum te creëren. Hetzelfde is terug te vinden bij de animatieserie DOTA: Dragon’s Blood, gebaseerd op de populaire game. Van de studio achter bijvoorbeeld Legend of Korra, volgt de reeks een drakenjager die, na een confrontatie met een draak en een prinses met haar eigen missie, betrokken geraakt in gebeurtenissen groter dan hij ooit had kunnen denken.

MET EEN HELE HOOP DRAMA

Naast al deze bekende namen en franchises zijn er natuurlijk ook een hele hoop minder bekende films en series die de komende maand zullen verschijnen. Het merendeel van deze films komt van massaproducent Netflix. Op 3 maart verschijnt zo de film Moxie! van regisseuse en actrice Amy Poehler, een film rond een tiener die de seksistische status quo in haar school beu is, en inspiratie vindt in het rebelse verleden van haar moeder. Anderhalve week later komt Netflix met Yes Day, een plezantere, minder dramatische familiefilm waarin de kinderen voor 24 uur alles mogen bepalen. Bekende acteurs als Jennifer Garner en Edgar Ramírez zijn in deze film de grote namen. Tegen het einde van de maand gaan we meer de romantische, dramatische kant op, met op 25 maart Caught By A Wave. Deze Italiaanse rom-com draait rond twee tieners die tijdens een zomer op Sicilië verliefd worden, maar een verborgen ziekte dreigt de twee uit elkaar te halen. Een dag later op 26 maart krijgen we A Week Away, opnieuw een rom-com rond twee tieners die deze keer verliefd worden tijdens een zomers bijbelkamp. Hier ontdekken ze dat ze allebei een façade moeten opzetten voor hun familie, en bij elkaar eindelijk deze maskers kunnen laten vallen.

Ook qua aantal series is Netflix de primus van de klas. Op 10 maart verschijnt de Franse serie Dealer, een reeks vanuit first-person/camera standpunt rond een regisseur die een videoclip wil draaien voor een drugddealer/rapper waarna hij betrokken geraakt in de harde wereld van de bendeoorlogen. Twee dagen later brengt Netflix op 12 maart de reeks The One over een wereld waar mensen simpel hun soulmate kunnen vinden, maar toch niet alles verloopt zoals ze denken. Met de Spaanse reeks Sky Rojo op 19 maart, blijven we in de hardere wereld met een verhaal rond drie prostituees die ontsnappen naar vrijheid terwijl ze achtervolgt worden door hun vroegere pimp. Met deze drie reeksen hebben we al heel wat zware drama achter de rug, en is het misschien tijd voor iets lichters. Zo komt Netflix op 26 maart met The Irregulars, een diverse reeks gebaseerd op de bende jongeren die gebruikt wordt door Sherlock Holmes en Dr. Watson om misdaden op te lossen. Maar niet alles moet van Netflix komen. Op Disney+ verschijnt op 26 maart de eerste aflevering van de wekelijkse sequel-reeks The Mighty Ducks: Game Changers, een vervolg op de populaire Disneyfilm uit 1992. Hierin vormt een de moeder van een geweigerde speler haar eigen team met behulp van de originele coach van The Mighty Ducks, Gordon Bombay.

Natuurlijk is dit nog maar het puntje van de ijsberg van alles dat er in de komende maand online gaat verschijnen, met veel kleinere films en series op de vele grote en onafhankelijke streamingdiensten.

Updates en recensies zijn zoals altijd elke week te vinden op Cultural Nonsense.be

Vorige
Vorige

Marvel Studio’s in 2021 - De heropstanding na een verloren jaar

Volgende
Volgende

Is STAR de moeite waard? - De uitbreiding van Disney+ onder de loep