Wat kunnen we verwachten van Disney+

Wij hier in België hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is het gearriveerd: Disney+, het streamingplatform van Hollywoodgigant Disney. Nu het hier is, wat kunnen we er allemaal op bekijken? Met films en series verspreid over verschillende platformen zoals Netflix, is nog niet alles wat Disney ooit uitgebracht heeft, te zien op Disney+. Toch heeft men al heel wat weten samen te brengen voor ons om van te genieten, en met enkele exclusieve projecten om naar uit te kijken.

disney-pixar-films.jpg

Animatie Klassiekers

In de eerste plaats bevat Disney+ de vele klassiek animatiefilms van Disney en Pixar. Er zijn oude klassiekers zoals Bambi of Pinocchio te vinden, naast meer recente films als Vaiana of Coco. Ook de Pixar films zoals Finding Nemo en Inside Out zijn bijna allemaal aanwezig. Ook de live-action remakes van klassieke film zijn hierbij inbegrepen. Vele van deze films, zoals het langverwachte Mulan, zijn ook exclusief te zien op Disney+. Het zijn deze films voor jong en oud waar de meeste mensen aan denken als men het heeft over het Disney+ streamingplatform. Toch is dit nog maar de top van de ijsberg.

the-mandalorian-850x600-1.jpg

Star Wars Universum

Star Wars, onder de banner van Lucasfilm, is al jaren een uithangbord van Disney sinds de aankoop van de rechten. De negen films van de Skywalker saga zijn dan ook zeker beschikbaar. Naast de films zijn ook de verschillende animatieseries zoals Clone Wars, Rebels, en Resistance aanwezig om te bekijken. Daarnaast is Disney+ ook een manier om het universum nog te wat vergroten met exclusieve reeksen. Een eerste reeks is natuurlijk The Mandalorian, waarvan seizoen 2 dit najaar op het platform te zien is. Volgend jaar begint dan ook de productie aan de langverwachte Kenobi reeks, en we kunnen erop rekenen dat er nog meer exclusieve content op komst is.

marvel-universe-i31869.jpg

Alles van Marvel

Een ander universum dat Disney heeft kunnen toevoegen aan haar imperium in de 21ste eeuw, is natuurlijk Marvel. De aanwezigheid van de bijna alle films uit de MCU, zoals de Avengers en Captain America films, is dan ook logisch. Enkel films die nog bij andere platformen onder contract liggen, worden pas later toegevoegd. Wat wel niet terug te vinden is, zijn de Netflix-series zoals Daredevil en Jessica Jones. Zoals de naam al doet uitschijnen, zijn dit Netflix-originals die eigendom zijn van Netflix. Of deze ooit op Disney+ te zien zullen zijn valt nog af te wachten. Wat wel te zien gaat zijn op het nieuwe platform, zijn de verschillende nieuwe MCU-series die exclusief gaan zijn voor Disney+, zoals Wandavision, The Falcon and The Winter Soldier, of Loki. Helemaal nieuw is ook de aanwezigheid van de verschillende X-Men en Wolverine films. Door de aankoop van Fox door Disney, beginnen deze films eindelijk ook te verschijnen in de programmering.

3840x2160-Q90_c15e4a655b0dcf3b96f9b1725e8014f5-1024x576.jpg

Voor kinderen

Als men denkt aan een Disney streamingplatform, kan men denken dat het enkel voor kinderen gaat zijn. Hierboven is al aangetoond dat dit zeker niet het geval is. Naast de verschillende Disney en Pixar klassiekers, bundelt Disney+ toch wel een grote collectie aan materiaal bedoelt voor een jong publiek. Het grootste uithangbord is tegenwoordig zeker Phineas en Ferb, maar daarnaast heeft Disney natuurlijk nog altijd genoeg materiaal rond haar originele, klassieke personages, maar ook nieuwe series zoals Secret Society of Royality.

op-welk-kanaal-zit-je-national-geographic.jpg

National Geographic

Een misschien onverwachte toevoeging aan Disney+, zijn de programma's van National Geographic. Het bekende natuur- en documentaire kanaal is namelijk ook eigendom van Disney, en de studio heeft besloten om ook dit aan te bieden. Ook hier wordt bestaande programmatie aangevuld met exclusieve programma's voor Disney+. Een van de nieuwste series is de ruimte-reeks The Right Stuff, een remake van de film uit 1983.

The-Right-Stuff-pdvg.jpg

Te verwachten

Zoals we hierboven zagen, is Disney+ vooral een mengeling van oud en recent bioscoop en televisie materiaal, aangevuld met originele programma's. Een grote nadruk wordt gelegd op nieuwe, exclusieve content van de verschillende grote franchises, zoals Star Wars en Marvel. Net als Netflix gaat Disney+ belangrijk zijn voor de aanwezigheid van bekende titels, maar nu al zie je de verschuiving naar originele projecten, een verschuiving die wat later gebeurde bij Netflix. Voor volgers van deze universa, is Disney+ dan ook een must om alles te kunnen blijven volgen. Maar ook voor de gemiddelde kijker heeft het platform een zeer aantrekkelijk aanbod. En met een maandelijkse prijs die lager ligt als een streamingdienst zoals Netflix, valt de investering nog goed mee.

Disney+ is nu te bekijken voor €69,99 per jaar of €6,99 per maand.

Vorige
Vorige

Mijn favoriete films van 2020

Volgende
Volgende

Top 10 re-releases bij heropening