Top 10 re-releases bij heropening

Het is nu ondertussen al bijna vier maand sinds de bioscopen in het land moesten sluiten omwille van de verspreiding van het coronavirus. Hoewel wij ons als filmliefhebbers goed hebben kunnen bezighouden met een rijkelijk gevuld online aanbod, begin je na een tijdje de cinema ervaring toch wel te missen. Na het vele wachten is nu uiteindelijk het moment gekomen voor de bioscopen om rustig terug open te gaan, maar dan wel met een kleinere capaciteit. Door het uitstellen van vele films naar later op het jaar, moeten de bioscopen rekenen op klassiekers of uitgaves van vlak voor de lockdown om mensen terug naar de zalen te lokken. Hieronder geef ik mijn top 10 van films je de komende weken opnieuw kunt zien in de grote en kleine cinema's. De lijst geeft niet per se weer welke film beter is als de andere, maar wel welke films je zeker in een bioscoopzaal moet ervaren.

10. Sonic The Hedgehog

De productie van deze film is misschien nog wel bekender dan de film zelf, maar toch wist Paramount hier een van de betere videogame films de wereld in te brengen. De film is op vele vlakken nochtans heel cliché, en soms ben je echt beschaamd voor de generieke dialogen, maar toch deed Sonic mij goed lachen. Voor een gezellige paar uur met het gezin is deze film ideaal.

Sonic The Hedgehog is vanaf 1 juli opnieuw te zien bij Kinepolis of Euroscoop

9. Onward

Onward heeft de pech gehad om uitgebracht te zijn vlak voor de lockdown waardoor velen vergeten zijn dat deze film bestaat. Zelfs ik heb deze film nog niet gezien. Toch staat hij op de lijst omwille van de aanwezigheid van sterren Tom Holland en Chris Pratt, maar ook omdat het simpelweg een Pixar film is. Die zijn toch altijd wel goed. Nu het een tweede kans krijgt, kunnen we zien of Disney opnieuw een fantastisch verhaal voor jong en oud heeft weten te brengen.

Onward is vanaf 1 juli opnieuw te zien bij Kinepolis, Euroscoop of kleinere bioscopen zoals Cinema Zed of Studio Skoop

8. Bloodshot

v1.bjsyNDYzMzQwO2o7MTg1MjM7MTIwMDsxMDAwOzY2Nw-1.jpg

Bloodshot kwam normaal gezien uit de week dat de lockdown van start ging, maar kreeg al snel, als een van de eersten, een digitale release. De film met Vin Diesel is het begin van een nieuw stripboekenfranchise, deze van Valiant, naast DC en Marvel. Hoewel het zeker niet de beste film of verhaal ooit is, bevat het stevige actiescenes en een prachtige visuals. Bloodshot staat ook zeer goed op zich en valt niet in de val om al in de eerste film een franchise te willen opzetten. Als je op zoek bent naar een gewelddadige film om je hersenen eens bij af te zetten, zit je hier goed.

Bloodshot is vanaf 1 juli opnieuw te zien bij Kinepolis

7. Little Women

v1.bjsyMzI3OTk5O2o7MTg1MjE7MTIwMDsxMDAwOzY2Nw-1.jpg

Little Women is zeker geen slechte film, verre van, maar in tegenstelling tot films die hoger staan op deze lijst is het niet de grootste cinema ervaring. Het verhaal zit prachtig ineen en het bevat enkele van de beste performances van het afgelopen jaar. Alleen hiervoor is het de moeite waard om voor deze film nog eens naar de bioscoop te trekken. Tegelijkertijd is het geen visueel spektakel en kun je dezelfde belevenis ook wel vanuit je eigen zetel hebben. Toch zou ik Little Women nog altijd ten sterkste aanraden, want het blijft een van de beste film van 2019.

Little Women is vanaf 1 juli opnieuw te zien bij Kinepolis of de kleine bioscopen zoals Cinema Zed of Studio Skoop

6. Birds of Prey

Na het succesvolle debut van het geliefde stripboekpersonage in Suicide Squad, kreeg Harley Quin dit jaar haar eigen film. Hoewel de film zelf misschien geen meesterwerk is, zit het wel propvol plezante actie, kleurrijke visuals en een knallende soundtrack. Deze combinatie komt uiteraard beter tot zijn recht in een bioscoopzaal. Birds of Prey mag dan wel al een degelijke run achter de rug hebben, het kan geen kwaad om deze kaskraker met het eerste compleet vrouwelijke team in een stripboekverfilming nog eens opnieuw te zien.

Birds of Prey is vanaf 1 juli opnieuw te zien bij Kinepolis

5. The Invisible Man

De generatie van nieuwe horrorfilms van de afgelopen jaren, brengt ook een fantastische visuele stijl met zich mee. The Invisible Man is het recentste voorbeeld hiervan met een geniale performance van Elizabeth Moss en vooral een echt eng en verontrustend verhaal. De ervaring is in je zetel thuis is niet te vergelijken met een donkere, muisstille cinemazaal om op het puntje van je stoel te zitten. Naast de verontrustende inhoud van het verhaal, speelt de film ook fantastisch met stiltes en een angstaanjagende opbouw. Een ervaring die zeker is aan te raden.

The Invisible Man is vanaf 1 juli opnieuw te zien bij Kinepolis en Euroscoop

4. A Hidden Life

A Hidden Life is een iets minder bekende film die dit jaar uit kwam, maar is volgens mij een van de visueel beste films van de afgelopen jaren. Het verhaal neemt je mee naar de Oostenrijkse bergen tijdens de Tweede Wereldoorlog, en verteld het verhaal van een man die weigert mee te werken met het Nazi-regime. De film trakteert je op adembenemende lange beelden van het Alpengebergte, samen met een prachtige soundtrack. Zelfs van thuis uit is A Hidden Life al een hele ervaring, maar de ervaring komt pas echt tot zijn recht in een bioscoopzaal.

A Hidden Life is vanaf 1 juli opnieuw te zien bij de kleinere bioscopen zoals Cinema Zed of Studio Skoop

3. La La land

La La land is de eerste film op deze lijst die niet in het voorbije jaar is uitgebracht. Toch is het een perfecte keuze om mensen terug naar de zalen te lokken. Het is heeft niet voor niets drie jaar geleden bijna de Oscar voor beste film gewonnen. De films is visueel zo prachtig, maar de sterren zijn vooral de catchy liedjes, en het romantische verhaal. Na enkele jaren hebben we nu nog eens de kans deze magie in een bioscoop te herleven.

La La land is vanaf 1 juli opnieuw te zien bij Kinepolis

2. Interstellar

v1.aDsxMjQxOTA7ajsxODQ1MTsxMjAwOzEwMjQ7Njgz.jpg

Ter ere van de release van Tenet later dit jaar, worden bij de heropening van de bioscopen verschillende films van Christopher Nolan hernomen. Een van deze is Interstellar, naar mijn mening een van Nolan's beste films. Hierin weet hij de exploratie van de ruimte een bijna religieuze sfeer te geven, iets dat duidelijk naar voor komt in de prachtige soundtrack van Hans Zimmer die veelvuldig gebruik maakt van de orgel. Tegelijkertijd bevat deze film een van de beste en mooiste representaties van de ruimte die je in een fictiefilm zult vinden. Alles te samen geeft dit een fantastische bioscoopervaring die nu in ons land ook te beleven is in IMAX.

Interstellar is vanaf 1 juli opnieuw te zien bij Kinepolis en Studio Skoop

1. 1917

Dit meesterwerk van Sam Mendes is veruit mijn lievelingsfilm van het voorbije jaar. Het verhaal zelf is al uniek aangezien dat het verteld wordt in real-time, en gefilmd is alsof het één vloeiend shot is. Deze ervaring op zich wordt dan nog eens gecomplementeerd met een prachtige cinematografie en een even prachtige soundtrack. Deze film over de Eerste Wereldoorlog is opvallend emotioneel en een hele belevenis op zich, die niet met woorden beschreven kan worden maar moet ervaren worden in de cinemazaal.

1917 is vanaf 1 juli opnieuw te zien bij Kinepolis of de kleinere bioscopen zoals Cinema Zed of Studio Skoop

Extra Vermeldingen

Parasite (Studio Skoop)

v1.bjsyMjY2Mjk4O2o7MTg1MjE7MTIwMDs4MDA7NTMz-1.jpg

Dunkirk (Kinepolis)

De bioscopen mogen dan wel open zijn, maar aangezien het coronavirus nog altijd in het land is, moeten we voorzichtig blijven. Het is dus ten sterkste aangeraden om bij je bezoek aan een bioscoop altijd een mondmasker te dragen en voldoende afstand te houden

Vorige
Vorige

Wat kunnen we verwachten van Disney+

Volgende
Volgende

Meest geanticipeerde films van 2020