Meest geanticipeerde films van 2020

Met 2019 stilaan achter ons, kunnen we vooruitkijken naar wat het jaar 2020 te bieden heeft in de bioscoop. In de volgende lijst geef ik tien film waarnaar ik het meeste uitkijk in het volgende jaar, maar door het verschil tussen Amerika en Europa geef ik eerst nog drie uitzonderingen. Deze drie films kwamen in 2019 al uit in Amerika maar krijgen pas in het nieuwe jaar hun plaats in de Europese cinema's. Naar deze drie films kijk ik de komende maand eveneens naar uit maar behoren voor bijvoorbeeld de Oscars tot het vorige jaar.

Jojo Rabbit - Taika Waititi

In deze eerste film na zijn uitstap naar de MCU, gaat Taika Waititi terug de satirische route op. Een jongen uit Hitler's leger ontdekt dat zijn moeder een joods meisje verbergt terwijl hij zelf Hitler als denkbeeldige vriend heeft. Scarlet Johansson speelt de rol van de moeder met Taika Waititi zelf in de rol van Adolf Hitler. Jojo Rabbit is vanaf 29 Januari te zien in de bioscoop.

1917 - Sam Mendes

Deze nieuwste film van Sam Mendes en cinematograaf Roger Deakins volgt twee jonge Britse soldaten tijdens de Eerste Wereldoorlog met een onmogelijke missie: een boodschap overbrengen die een regiment van een dodelijke val zou redden. Samen met schrijfster Krysty Wilson-Cairns lijkt Mendes weer een visueel meesterwerk te hebben afgeleverd. 1917 is vanaf 8 Januari te zien in de bioscoop.

Little Women - Greta Gerwig

MV5BOTYzNjdlZGUtNzk3OC00ODgyLWE1MWItY2ViZjljMGNmYWUxXkEyXkFqcGdeQXVyODk4OTc3MTY@._V1_.jpg

Na het succes van Lady Bird komt regisseuse Greta Gerwig met een nieuwe adaptatie van het bekende boek van Louisa May Alcott. In het verhaal kijkt Jo March terug op haar leven en dat van haar zussen, allen vastbesloten om te leven volgens hun eigen voorwaarden. Met de fantastische cast die in deze film te zien is, belooft het een fantastische film te worden. Little Women is vanaf 19 Februari te zien in de bioscoop.

10. Black Widow - Cate Shortland

Deze eerste MCU film van het jaar luidt het begin van Fase 4 van de Marvel Saga. In deze prequel gaat Natasha Romanoff op zoek naar haar verleden om het te confronteren. De film speelt zich af tussen Civil War en Infinity War en het zou, ondanks het prequel formaat, de nieuwste fase lanceren. Het is nog te zien hoe goed deze film gaat uitdraaien, want de MCU heeft altijd al zijn slechte en goede films gehad. Maar het is zeker uitkijken naar wat Kevin Feige voor ons heeft na Endgame. Black Widow is vanaf 29 April te zien in de bioscoop.

9. No Time To Die - Cary Joji Fukunaga

MV5BN2ZmZDllYTctYzA3Yi00NGVjLTk0NjctOWUwYmUzMWNmZWI3XkEyXkFqcGdeQXVyMTkxNjUyNQ@@._V1_.jpg

Als de 25ste Bond-film en Daniel Craig's vijfde film in de rol van James Bond, is No Time To Die een zeer speciale toevoeging aan de franchise. In dit nieuwe verhaal staat Bond op non-actief maar zijn pensioen is kort wanneer een oude vriend van de CIA om hulp vraagt en hij op het pad gestuurd wordt van een gevaarlijke slechterik met nieuwe technologie. Hoewel Spectre een mindere film was dan Skyfall, zette het de nieuwe richting wel door. Bond-films zijn altijd een spektakel en ik ben benieuwd hoe deze nieuwe ons gaat verrassen. No Time To Die is vanaf 8 April te zien in de bioscoop.

8. Wonder Woman 1984 - Patty Jenkins

Wonder Woman was een verfrissing in het DC universum na enkele missers van Warner Bros., nu drie jaar later is er eindelijk een vervolg. De connectie met andere DC films lijkt te zijn losgelaten en er is een heel nieuwe sfeer te vinden, toepasselijk voor de periode. Het plot is tot nu toe onbekend maar ik ben benieuwd welke kant het verhaal op gaat en hoe de terugkeer van Chrs Pine aangepakt wordt. Wonder Woman 1984 is vanaf 3 Juni te zien in de bioscoop.

7. Birds of Prey - Cathy Jan

Birds of Prey is net als de vorige films een sequel, deze keer op de 2016 film Suicide Squad, maar kan eigenlijk ook als een standalone film beschouwd worden. De volledige titel is Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn, met dus voornamelijk een focus op het populaire DC personage Harley Quinn. In deze film vormt ze een team met superhelden Black Canary, Huntress en Renee Montoya om een jong meisje van een slechte misdaadbaas te redden. De film bouwt verder op de energieke stijl die meer en meer naar boven komt in de DC films. Ik ben heel benieuwd om dit compleet vrouwelijk superheldenteam op het grote scherm te zien. Birds of Prey is vanaf 5 Februari te zien in de bioscoop.

6. A Quiet Place: Part II - John Krasinski

A Quiet Place was één van de meest innovatieve en spannende horrorfilms van de afgelopen jaren die niet steunde op een al bestaande franchise. Een vervolg was dan ook niet echt nodig aangezien het verhaal zo sterk was afgesloten. Maar met het originele team terug achter en voor de camera is er grote hoop dat de sequel eenzelfde niveau kan behalen. In dit vervolg moet de Abbot familie te gevaren van de buitenwereld aangaan en al snel merken ze dat de monsters niet de enige gevaren op hun pad zijn. A Quiet Place: Part II is vanaf 18 Maart te zien in de bioscoop.

5. Top Gun Maverick - Joseph Kosinski

34 jaar na de originele film is Tom Cruise terug op een gevechtsvliegtuig. Als testpiloot en instructeur geeft Maverick zijn vaardigheden door aan een nieuwe generatie. Bij deze sequel gaat waarschijnlijk heel wat nostalgie bij te pas komen maar de grotendeels nieuwe cast duid ook op heel wat veranderingen. Met de vele nieuwe technologieën ter beschikking, ben ik benieuwd hoe deze film er gaat uit zien. De originele Top Gun kon mij wel bekoren dus het is te zien of een nieuwe generatie piloten dat ook kan. Top Gun Maverick is vanaf 15 Juli te zien in de bioscoop.

4. The Eternals - Chloé Zhao

Een nieuwe fase bij Marvel betekent vaak ook een hele nieuwe lading aan personages. Met de wat obscure Eternals probeert Kevin Feige het succes van de toen eveneens obscure Guardians of the Galaxy te herhalen. Met nog een onbekend plot, geen trailer maar wel een gigantische cast, met onder andere Angelina Jolie, Richard Madden, Salma Hayek, Kumail Nanjiani en Kit Harington, zijn de verwachtingen al groot. Ik ben eveneens heel benieuwd wat regisseuse Chloé Zhao naar de MCU weet te brengen. Na het afsluiten van een eerste saga is het te zien hoe deze film nieuwe deuren opzet naar andere verhalen en het grote universum van Marvel nog meer exploreert. The Eternals is vanaf 4 November te zien in de bioscoop.

3. The Invisible Man - Leigh Whannell

De Dark Universe mag dan een vroege dood zijn gestorven in 2017 met The Mummy, de verschillende verhalen zijn nog altijd zeer in trek. De origineel geplande film met Johnny Depp werd geschrapt, waarna nieuwe regisseur Leigh Whannell het project in een heel andere richting nam. In deze horror adaptatie vlucht een vrouw voor haar misbruikende echtgenoot die haar blijft achtervolgen zelfs na zijn schijnbare dood. Met Elisabeth Moss en Oliver Jackson-Cohen is er ook heel wat talent voor de camera. De eerste trailer was al zeer belovend en ik kan niet wachten om deze film te zien. The Invisible Man is vanaf 26 Februari te zien in de bioscoop.

2. TENET - Christopher Nolan

Christopher Nolan is altijd een van mijn favoriete regisseurs geweest met zijn vaak visueel en narratief spectaculaire films. Zijn hypnotiserende stijl komt hier nog eens boven in zijn nieuwste project, een spionage thriller. Het mysterie dat Nolan creëert is een grote aantrekkingskracht en al na de eerste trailer is het uitkijken naar de release. Het is één van de grote originele projecten van het jaar en evenement voor filmliefhebbers. Het is wederom een rede om nog eens naar IMAX te gaan. TENET is vanaf 15 Juli te zien in de bioscoop.

1. Dune - Denis Villeneuve

Dune is de enige film in deze lijst waar nog geen foto, poster of kunst van is uitgekomen. Het verhaal is gebaseerd op het bekende boek van Frank Herbert en volgt de eerdere adaptatie uit 1984. De film wordt geregisseerd door één van mijn favoriete regisseurs, Denis Villeneuve, en bevat een berg aan sterren waaronder Timothée Chalamet, Zendaya, Jason Mamoa, Oscar Isaac, Josh Brolin, Dave Bautista en vele meer. Ook al weet ik er weinig van, er is nog geen trailer of plot beschikbaar, voelt het aan als mijn meest geanticipeerde film omwille van deze factoren alleen. Dune is normaal gezien vanaf 16 December te zien in de bioscoop.

Het is opvallend hoeveel van deze films gebaseerd zijn op reeds bestaande franchises en hoe weinig originele projecten ik tot nu toe ken. De balans tussen mannelijke en vrouwelijke regisseurs is nog niet helemaal goed maar ik hoop dit jaar nog veel nieuwe projecten en regisseurs te ontdekken. Dit waren mijn 10 meest geanticipeerde films van 2020. Wat is jouw meest geanticipeerde film?

Vorige
Vorige

Top 10 re-releases bij heropening

Volgende
Volgende

Mijn 10 favoriete films van 2019